Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: 28 Ιούλη παρέμβαση στο Υπ. Εργασίας στις 14.00 για τις απολύσεις στον κλάδο

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της ΟΜΕ, μαζί με μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΣΕΜΛΑ θα παρέμβουν την Παρασκευή 28/7/2023στις 14:00 πμ στο Υπ. Εργασίας  προκειμένου να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την απώλεια 92 θέσεων εργασίας στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός αλλά και την αδιαφορία μέχρι στιγμής της πολιτικής ηγεσίας, που παρότι υπήρχε υπόσχεση από τις 16/11/2022 του σημερινού Υπουργού ότι θα παρέμβαινε στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., μέχρι στιγμής αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να είναι στην ανεργία.

Καλούμε Συνδικαλιστικούς, Πολιτικούς και Κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν ενεργά στην παρέμβαση αυτή για να προσληφθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ οι 92 απολυμένοι από την εργολάβο Edilmacαπό τον Σεπτέμβρη του 2022, αλλά και να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας για τα θέματα Υγείας & Ασφάλειας αλλά και να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των υπογειτών στα Μεταλλεία.

Καλούμε τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για να προσληφθούν οι απολυμένοι από την Ελληνικός Χρυσός για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις εργασιακές τους υπηρεσίες,  στην εξορυκτική διαδικασία, την στιγμή που οι Μεταλλωρύχοι αυτοί είναι απόλυτα εξιδεικευμένοι με πολυετή εμπειρία σε Μεταλλεία, σε δύσκολες συνθήκες στην  υπόγεια εξόρυξη.

Καλούμε την ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ να συμπαρασταθούν έμπρακτα με την παρουσία τους,αύριο στην παρέμβασή μας.

Καλούμε τα ΜΜΕ να προβάλλουν στον Ελληνικό Λαό τα δίκαια αιτήματά μας.

 

Περισσότερα

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΔΟΘ: Όλοι στο συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Σάββατο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του

Με δέος και συγκίνηση παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες το φωτογραφικό υλικό που ήρθε...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Σάββατο 28 Φλεβάρη απεργούμε

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Σάββατο 28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε...