Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει και ζητά την απόσυρση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για την υγεία περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και την είσοδο ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως  – όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές θα οδηγήσει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο ή θεραπεία, πελατεία στα μεγαθήρια της ιδιωτικής υγείας.

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία αυτών που θησαύριζαν και την περίοδο της πανδημίας, των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία και αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και το αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη επιδείνωση της περίθαλψης του λαού που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα που δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τα σωματεία του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία και τη ζωή των οικογενειών και των παιδιών μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, υγειονομικοί, όλος ο λαός μπορούμε να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματα μας.

Όλοι στον αγώνα για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονες υποδομές υγείας.

Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο και κέντρο Υγείας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα.

Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...