Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος :Για τον θάνατο της Συναγωνίστριας Μαρίας Κεφαλληνού

Δημοσιεύτηκε στις

Με μεγάλη θλίψη και σεβασμό η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος αποχαιρετά τη συναδέλφισσα μας Μαρία Κεφαλληνού που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Η Μαρία γεννήθηκε το 1950 στη Ζάκυνθο από εργατική οικογένεια. Όταν ήρθε στην Αθήνα ξεκίνησε να δουλεύει ως εργάτρια στον κλάδο του Ιματισμού. Η πείρα που απέκτησε δουλεύοντας στα μεγάλα εργοστάσια του Ιματισμού και η συμμετοχή στις μεγάλες απεργίες όπως στο εργοστάσιο πλεκτών «Τρικόπι», στην «Κλερματ», στην «asics tiger» μαζί με την σκληρή πραγματικότητα που βίωναν οι εργαζόμενοι, την οδήγησαν να ενταχθεί στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και στο Κόμμα της πρωτοπορίας, το ΚΚΕ.

Η πρωτοπόρα στάση της ήταν φωτεινό παράδειγμα ανάμεσα στους συναδέλφους της εκλέγοντάς την πρόεδρο του Σωματείου Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιματισμού, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το 1984 προσλήφθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εργάτρια Ιματισμού απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Δεν έλλειψε ποτέ από κανέναν μικρό και μεγάλο αγώνα, τόσο στο χώρο εργασίας της όσο και στη γειτονιά της τον Κολωνό.

Την θυμόμαστε μπροστάρισα στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ως το τέλος της ζωής της δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για το δίκαιο των εργαζομένων.

Η πολιτική κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μάη στις 1μ.μ. στο Γ’ Νεκροταφείο.

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...