Πέμπτη, 19 Μαΐου

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Πετρελαίων Καβάλας

0

 Η ΟΕΚΙΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των «ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ», που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στο σχέδιο εργολαβοποίησης της εργοδοσίας της «Energean».

Καταγγέλλουμε τη νέα προκλητική επίθεση, με τις απολύσεις 24 εργαζομένων, ανάμεσα τους και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους.

Μετά το κρεσέντο του αυταρχισμού με τις πλάτες της κυβέρνησης και την επέμβαση των ΜΑΤ το Δεκέμβριο, η εργοδοσία κλιμακώνει αποθρασυνόμενη την επίθεση της ενάντια στους εργαζόμενους ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, με την άνευ προηγουμένου τα τελευταία χρόνια απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι, παλιοί και νέοι, με αιχμή το «έκτρωμα» Χατζηδάκη μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με εντατικοποίηση, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την κερδοφορία των «εμβληματικών επενδύσεων» με εγγυήσεις και δάνεια εκατομμυρίων.

Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις των εργαζομένων στα ¨ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ¨. Καμία δίωξη και ποινικοποίηση του αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία δυναμώνουμε την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας, απειθαρχούμε στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.