Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος : 8 Νοέμβρη Πανελλαδική Απεργία

0

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την προκήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018 και το συντονισμό, την οργάνωση της διεκδίκησης και της πάλης από κοινού με άλλους κλάδους προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων κλάδων οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού νομικού πλαισίου με το οποίο τους εξόπλισαν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί αναλλοίωτο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση της ΟΕΚΙΔΕ και των συνδικάτων του κλάδου που κάναμε από κοινού με άλλες 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.

Αντίθετα έβαλε σε εφαρμογή με τροπολογία που ψηφίστηκε και από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – Ένωση Κεντρώων το νόμο δολοφόνο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, το νόμο Βρούτση – Σαμαρά (Άρθρο 103 του ν.4172/2013) που προβλέπει ότι ο καθορισμός του κατώτατου μισθού θα γίνεται με απόφαση του υπουργού εργασίας και με κριτήριο την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δηλαδή την κερδοφορία της μεγαλοεργοδοσίας.

Αποτελούν πρόκληση τα ψέματα περί επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα προεκλογικά τερτίπια, τα όποια ψίχουλα – κοροϊδία με τα οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες απώλειες, τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά ούτε και οι νέες απώλειες που έρχονται την επόμενη περίοδο, την αφαίρεση ενός ακόμα μισθού από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την συνέχιση των θυσιών στο όνομα της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων.

Η πείρα των τελευταίων χρόνων αλλά και πριν την εκδήλωση της κρίσης μας δείχνει ότι δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι οι εργαζόμενοι αν περιμένουμε από στημένους κοινωνικούς διαλόγους και επιτροπές “εμπειρογνωμόνων”. Ούτε από τη δήθεν «καλή διάθεση» της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων που όταν εκφράζεται έχει ως στόχο να φρενάρει την ανάπτυξη διεκδικητικού αγώνα καλλιεργώντας αυταπάτες και αναμονή, αφοπλίζοντας τους εργαζόμενους.

Είναι έξω απ’ όλο αυτό το σκηνικό που στήνουν οι δικές μας ανάγκες και η ικανοποίηση τους, η ευημερία, το εισόδημα των εργαζομένων. Πρωταγωνιστούν όλοι όσοι έβαζαν και βάζουν χέρι στο πριόνισμα των δικαιωμάτων μας με λάμα την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτελεί μονόδρομο ο συντονισμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων όλων των κλάδων με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Ενάντια στην κοροϊδία και τα ψέματα τους, στο νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου» και όλο το αντεργατικό πλαίσιο. Ενάντια στην μονιμοποίηση των μισθών πείνας και της εργασιακής ζούγκλας, την κλιμάκωση της φοροληστείας και των πλειστηριασμών στην εργατική λαϊκή κατοικία.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς καμία ηλικιακή διάκριση.

  • Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου. Πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

  • Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.