Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Για την απόρριψη από το δικαστήριο της αγωγής των εργατοπατέρων εναντίον της Ομοσπονδίας 

Δημοσιεύτηκε στις

Στο κενό έπεσε, για ακόμη μια φορά, η προσπάθεια των εργατοπατέρων του ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα και της ΝΔ να ακυρώσουν τις αποφάσεις του 40ού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή και τους ισχυρισμούς τους, επιβεβαιώνοντας ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε και εξέλεξε τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Η προσφυγή τους στα δικαστήρια δεν είχε ποτέ στόχο την υπεράσπιση των συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών. Άλλωστε, είναι γνωστή η αλλεργία που έχουν σε αυτές. Ήταν συνέχεια της μεθόδευσης που είχαν ξεκινήσει πριν από το Συνέδριο για να αλλοιωθεί ο πραγματικός συσχετισμός και η βούληση των εργαζομένων, για να παραμείνει η Ομοσπονδία στην αδράνεια και στον έλεγχο της εργοδοσίας.

Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι έγινε πραγματικό Συνέδριο, με εκατοντάδες εργαζόμενους, εκλεγμένους αντιπροσώπους από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία όλης της χώρας, οι οποίοι μετέφεραν την πείρα από τη δράση τους και συζήτησαν για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, ολοκλήρωσαν τις εργασίες και εξέλεξαν νέα διοίκηση.

Δεν μπόρεσαν να δεχτούν ότι η Ομοσπονδία άλλαξε σελίδα και πορεία, πέρασε στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων. Για αυτό, αφού έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν το Συνέδριο, αφού απέτυχαν, κατέφυγαν στα δικαστήρια.

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε, η  Ομοσπονδία βγήκε από την αδράνεια και βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στα σωματεία στο Εμπόριο, στην Καθαριότητα, στη Φύλαξη, στις Ταχυμεταφορές, στις Αποθήκες, στις Τηλεπικοινωνίες, στην Πληροφορική και στις πλατφόρμες.

Διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή πέντε Συλλογικές Συμβάσεις. Οργάνωσε, μετά από χρόνια, την πρόσφατη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο για την Κυριακάτικη Αργία. Στήριξε κινητοποιήσεις και απεργιακές μάχες όπως στις Ταχυμεταφορές, την Καθαριότητα.  Ανέπτυξε δράση με περιοδείες, συσκέψεις και πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα. Άνοιξε τα γραφεία της στα σωματεία και στους εργαζόμενους. Μπήκε μπροστά στον αγώνα ενάντια σε απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση, τα ωράρια λάστιχο, για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Συνέβαλε στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων, στηρίζοντας τη δημιουργία νέων σωματείων.

Την ίδια περίοδο, οι εργατοπατέρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα, που έχουν κάνει συγκυβέρνηση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, αποδείχθηκαν το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης της ΝΔ. Ένα μόνο «κατόρθωμα» έχουν να επιδείξουν, την υπογραφή της αισχρής «Κοινωνικής Συμφωνίας» της ΓΣΕΕ με την Κεραμέως και τον ΣΕΒ, δηλαδή ενός ακόμα συμβολαίου υποταγής των εργαζομένων στις απαιτήσεις κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας, μια συμφωνία ταφόπλακα των ΣΣΕ.

Για αυτό δεν ήθελαν στα πόδια τους μια Ομοσπονδία που οργανώνει και στηρίζει τους αγώνες, που συγκρούεται με την εργοδοσία, την πολιτική των κερδών και του πολέμου και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, που δεν προσαρμόζει τις ανάγκες των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ας το πάρουν όμως απόφαση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων της!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε επιχείρηση και κλάδο για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο, για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας παντού, για συνδικάτα εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Προετοιμάζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην ΔΕΘ!

Στις 5 Σεπτέμβρη, στην Θεσσαλονίκηδίνουμε μαχητική  απάντηση στην πολιτική των κερδών και του πολέμου!

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας: Εκδήλωση για κανόνες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Το σωματείο μας, καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στις Τετάρτη 19 Αύγουστου στο πάρκο...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τα “μέτρα στήριξης” της Κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους επαγγελματίες της Δυτικής Αττικής

Η κυβέρνηση, μετά τη φετινή καταστροφή, παρουσίασε τα γνωστά «μέτρα βιτρίνας»: αναστολή συμβάσεων εργασίας...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Δεν θα περάσει καμία επιχείρηση «πειθάρχησης» του ναυτεργατικού κινήματος ενόψει της μάχης για τη νέα ΣΣΕ

Δεν θα περάσει καμία επιχείρηση «πειθάρχησης» του ναυτεργατικού κινήματος ενόψει της μάχης για τη...