Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Αλληλεγγύη στους διανομείς της WOLT

Δημοσιεύτηκε στις

H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο αγώνα των εργαζομένων διανομέων στη WOLT που πραγματοποιούν τριήμερη απεργία και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Εμείς οι γυναίκες του μόχθου, οι εργαζόμενες, οι αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, οι νέες μητέρες, οι συνταξιούχοι στεκόμαστε δίπλα σας και είμαστε περήφανες για τη γενναία απόφασή σας να διεκδικήσετε μαχητικά τα δικαιώματα σας κόντρα στην προκλητική εργοδοτική απόφαση για μείωση της αμοιβής σας ανά παραγγελία.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας,καθώς γνωρίζουμε καλά τις συνέπειες  των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στη ζωή των εργαζομένων.

Βιώνουμε και μεις σαν μανάδες και συντρόφισσες σας την καθημερινή σας αγωνία για το μεροκάματο. Τι σημαίνει να δουλεύετε ήλιο με ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας της ασφάλειάς σας, να ζείτε διαρκώς με την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, να είστε ξεκρέμαστοι όταν αρρωσταίνετε ή όταν συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Στηρίζουμε τον αγώνα σας γιατί σήμερα τον 21ο αιώνα δεν ανεχόμαστε να εργάζεστε με όρους σκλαβοπάζαρου καθώς η εταιρεία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν στήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εργάζεστε με το λεγόμενο freelancing, δηλαδή χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν δεχόμαστε την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται όχι μόνο οι έλληνες, αλλά και οι μετανάστες εργαζόμενοι από τους «εργολάβους», που πολλές φορές αξιοποιούν την αδήλωτη εργασία χρησιμοποιώντας την απειλή της απέλασης.

Είμαστε δίπλα σας γιατί ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Στον κοινό μας αγώνα βρίσκεται η ελπίδα για να κατακτήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και τις οικογένειές μας.

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Ν. Πειραιά: Καλούμε τους συναδέλφους μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό

Το Σωματείο καθ/ών – καθ/ιών καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε κάθε χώρο δουλειάς...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα στα εδάφη της Παλαιστίνης

Ανεπιθύμητο το κρουαζιερόπλοιο « Irish Crown », που μεταφέρει ισραηλινούς «τουρίστες» στο λιμάνι του...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς στρατιώτες είναι ανεπιθύμητο

Το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς στρατιώτες είναι ανεπιθύμητο! Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα...