Κυριακή, 29 Μαρτίου

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα – Όλοι στο συνδικάτο

image_pdfimage_print

Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της General Mills στα Οινόφυτα Βοιωτίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 η Ομοσπονδία μας απαιτώντας να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η εργοδοσία επιτίθεται στο νεοσύστατο κλαδικό σωματείο στην περιοχή της Βοιωτίας και τα ιδρυτικά μέλη που εργάζονται στην General Mills, πρώτα και κύρια στον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης.

Την πρώτη μέρα που ο συνάδελφος ανακοίνωσε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και την ίδρυση του σωματείου, η εργοδοσία έκανε πολύωρη ενημέρωση στις βάρδιες. Παρουσίασε το σωματείο σαν κάτι αρνητικό, αφήνοντας μέχρι να εννοηθεί ότι πιθανά να ήταν αυτή η αιτία που έφυγε το εργοστάσιο από την Αγγλία! Προσπάθησε να ταυτίσει το σωματείο με κομματικές επιδιώξεις, λες και οι εργάτες πληρωνόμαστε ανάλογα το τι ψηφίζουμε. Ότι και να ψηφίζει ο κάθε συνάδελφος, που είναι δικαίωμά του, το μόνο σίγουρο είναι ότι λιώνει η ζωή μας στην παραγωγή για τα κέρδη των βιομηχάνων. Αυτοί για να διατηρούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους πληρώνουν λίγους με περισσότερα για να μην ζητάνε περισσότερα οι πολλοί.

Οι αποκαλύψεις της τεράστιας κερδοφορίας του ομίλου και ότι ο μέσος ετήσιος μισθός είναι πάνω από 25.000€ όταν πολλοί συνάδελφοι δεν παίρνουν ούτε τα μισά, φαίνεται ενόχλησαν!

Εκδικητικά, τις τελευταίες ημέρες, παράνομα, αλλάζουν πόστο στο συνάδελφο πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του συνδικάτου. Κατά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, ο διευθυντής παραγωγής είπε ότι με την ειδικότητα που έχει, “εργάτης παραγωγής”, μπορεί να μεταφέρεται σε κάθε πόστο και αυτή είναι συνήθης τακτική για όλους τους εργαζόμενους.

Αλήθεια; Γιατί τότε ο συγκεκριμένος συνάδελφος που είναι πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου συνδικάτου της Βοιωτίας εδώ και 3,5 χρόνια που είναι στην εταιρία δεν είχε φύγει ποτέ από τη μηχανή που δούλευε ως χειριστής παρά μόνο όταν αυτή η μηχανή είναι εκτός λειτουργίας; Δεν έτυχε 3,5 χρόνια ενώ τυχαίνει συχνά τώρα με το σωματείο;

Ακόμα καλύτερα, ας απαντήσει η εργοδοσία γιατί δεν προσλαμβάνει με ειδικότητες, γιατί έχει εργολαβικούς και δεν τους προσλαμβάνει η ίδια, γιατί δεν εφαρμόζει την κλαδική σύμβαση εργασίας, γιατί δεν βελτιώνει τους όρους εργασίας και αμοιβής;

Μάλλον γιατί όλα αυτά είναι η πολιτική της General Mills και όλων των βιομηχάνων του κλάδου όπως και του ΣΕΒ και των κυβερνήσεών τους ανεξαρτήτως χρώματος. Με αυτήν την πολιτική έρχεται σε αντιπαράθεση η οργάνωση και η πάλη στους χώρους όπου σηκώνουμε το ανάστημά μας και σπάει η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η υποταγή, αυτό τους ενοχλεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της General Mills στα Οινόφυτα να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής και σε αυτό το εργοστάσιο. Τα ερωτήματα και αιτήματα που υπάρχουν θα τα θέσουμε σύντομα στην συνάντηση που αναμένεται.

Στους χώρους δουλειάς του κλάδου που υπάρχει οργάνωση και δράση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, εκεί η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη για τους εργαζόμενους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Comments are closed.