Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Για τις απεργιακές συγκεντρώσεις 6 Μάη

0
image_pdfimage_print

H Διοίκηση της Ομοσπονδίας  χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, που  135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά  δίνοντας της το  πραγματικό της περιεχόμενο, την πάλη για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά,  για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα. 

Ο κλάδος μας έδωσε δυναμικό παρόν τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία μας και ενάντια στο «άθλιο» νομοσχέδιο του 10ωρου εργασίας, της απαγόρευσης των αγώνων μας.

Παίρνουμε θέση μάχης θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Στόχος των νέων σαρωτικών ανατροπών σε βάρος της εργατικής τάξης, οι οποίες μία προς μία ενισχύουν και «απογειώνουν» το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ήδη διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, είναι να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους δίχως κανένα όριο και με τη συνδικαλιστική δράση «στο γύψο».

Τους το λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα φορτωθούμε εκ νέου τα βάρη της κρίσης, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας για υπεράσπιση της ζωής μας, των εργατικών μας κατακτήσεων, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Με όλα τα μέτρα προστασίας χρειάζεται τις επόμενες μέρες να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση!

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

 Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματα τους μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

 Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου.

Share.

Comments are closed.