Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών : Αλληλεγγύη στην απεργία των εργατών της Heineken

0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, μέλος του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας WFTU, εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στους συναδέλφους μας στα zυθοποιία της Heineken στο Den Bosch, στο Zoeterwoude και στο εργοστάσιο αναψυκτικών Vrumona στο Bunnik της Ολλανδίας, οι οποίοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της Heineken και όλοι οι εργαζόμενοι στα ζυθοποιεία έχουν εργαστεί σε συνθήκες εντατικοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με διαρκή τον φόβο της μόλυνσης στους χώρους εργασίας. Η προτεινόμενη αύξηση μισθών από την πολυεθνική είναι σημαντικά χαμηλή, ειδικά σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παγώσει τα μισθολογικά κλιμάκια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η πολυεθνική, μετά τις χιλιάδες απολύσεις πέρυσι, στοχεύει να ακυρώσει τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, τους θέλει φθηνότερους και  με λιγότερα δικαιώματα, για να θωρακίσει την τεράστια κερδοφορία και ανταγωνιστικότητά της.

Ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς είναι ένας κοινός αγώνας για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών της Heineken.

Οι εργαζόμενοι της Heinekenστην Ολλανδία έλαβαν την ανακοίνωση και με τη σειρά τους εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίεςμε μήνυμα που απέστειλαν στην Ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ, για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας στον δίκαιο αγώνα τους.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.