Ομοσπονδία Γάλακτος τροφίμων Ποτών : 6 Αυγούστου συγκέντρωση για τα 75 χρόνια απ΄το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

image_pdfimage_print

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι  εξαφάνισε από προσώπου γης εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ είναι γνωστό ότι πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει!

Σήμερα, 75 χρόνια μετά διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί τους με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. Η αντιπαράθεση γίνεται για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους.

Εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στη ελληνική και την τουρκική αστική τάξη στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για λογαριασμό των συμφερόντων των οικονομικών ομίλων των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα το προσφυγικό πρόβλημα εντάσσεται στις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις αξιοποιώντας την άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. O κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση της ΝΔ, από κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, καλλιεργούν ψεύτικο εφησυχασμό.

Προσδοκούν στην παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παίζουν με την αγωνία του λαού μας. Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με Αμερικανονατοική επικυριαρχία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Στα χνάρια των προηγούμενων βαδίζει στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια. Βάζει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Ταυτόχρονα επιχειρεί με το νέο κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη λαϊκή αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική, που σαρώνει και τα τελευταία εργατικά – ασφαλιστικά δικαιώματα.Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η στόχευση της κυβέρνησης, με ειδικούς μηχανισμούς και μέτρα, ενάντια στη λεγόμενη «ριζοσπαστικοποίηση». Αποτελεί βασικό πολιτικό και ιδεολογικό άξονα του ΝΑΤΟ και της ΕE ενάντια στους λαούς και τα κινήματα που αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυώνται την «ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα» στην περιοχή, αλλά ανάβουν το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην  περιοχή, με κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Διατηρεί το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο, κ.α. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Καβάλας ετοιμάζονται να υποδεχτούν στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Γίνονται νέοι κρίκοι στη βαριά αλυσίδα των ευρωατλαντικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας. Ο ελληνικός στρατός συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις – πραγματικές πρόβες πολέμου. Η Βάση της Σούδας συνεχίζει να είναι βασικό ορμητήριο του Αμερικανο-ΝΑΤΟικού στόλου, των πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Το Ναυπηγείο Ελευσίνας προετοιμάζεται ταχύτατα για να μετατραπεί σε επισκευαστική βάση του 6ου Αμερικανικού Στόλου. Στον Άραξο οι εγκαταστάσεις προετοιμάζονται για την υποδοχή και αποθήκευση πυρηνικών όπλων.

Όλη η χώρα μας μετατρέπεται σε στόχο στο ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου!

Καλούμε  τους εργαζόμενους, τη νεολαία την Πέμπτη 06/08 στις 20:00 σε μαζική συμμετοχή, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο και στις 19:00 στο Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη.

 Παλεύουμε και Απαιτούμε:

 

Ø Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ø Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Ø Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία.

Ø Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ø Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Ø Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Ø Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Comments are closed.