Ομοσπονδία Φαρμάκου: Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τη Δευτέρα 20/3 στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη στις 22/3 στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζομένους του κλάδου μας και όσους  συμμετείχαν στη νέα απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και τις πλατείες κάθε πόλης της χώρας. Στην Αθήνα η τεράστια απεργιακή πορεία των συνδικάτων εκτεινόταν από την Πανεπιστημίου στο ύψος του Ρεξ, μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού,.

Συμπληρώθηκαν 16 μέρες από το έγκλημα στα Τέμπη που 57 άνθρωποι δε γύρισαν στις οικογένειες τους. Το σύνθημα «το έγκλημα αυτό δε ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» δε σβήνει. Αντιθέτως ακούγεται πιο δυνατά από χιλιάδες στόματα σε όλη τη χώρα!

Οι απεργίες και όλες οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, με την οργάνωση και τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με την πάλη μας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, να μετατρέψουν το έγκλημα σε μια ατομική αβλεψία. Δε θα «βγει λάδι» το κράτος των λίγων που βασιλεύει το κέρδος, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, ως κόστος.

Μόνο εμείς μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη στα θύματα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους των κεφαλαιοκρατών, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η Ομοσπονδία μας καλεί στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων στη WOLT

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του  αγώνα...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 5 Απρίλη παρέμβαση στο Υπ. Ανάπτυξης στις 8.30πμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ, 8:30Π.Μ.  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Στοχοθεσία και Αξιολόγηση που προκήρυξε...