Ομοσπονδία Φαρμάκου: Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 24 Ιούλη στις 7.30μμμ στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37).

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.  

Το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα αφορά όλο το λαό της Αττικής, όχι μόνο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντας την Αττική σε κρανίου τόπο για το λαό και πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες.
  • Ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των περιοχών που έχουν πληγεί.

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Ιστορικός περίπατος στην Καισαριανή 9 Μάη

Περίπατος στα βήματα της ιστορίας Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και το Κλαδικό Σωματείο...

Σωματείο Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων- Πλυντηρίων Πειραιά “Η Αργώ”: Κάλεσμα στη συγκέντρωση 27 Απρίλη στο Υπ. Οικονομικών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στους ΟΤΑ – Κάλεσμα σε εργαζόμενους και γονείς να...