Ομοσπονδία Φαρμάκου: Όλοι στα Συλλαλητήρια 30 Νοέμβρη

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση με το «νέο Ασφαλιστικό» που φέρνει το οποίο δεν είναι και τόσο «νέο». Αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες, και υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατηγικός στόχος που υπηρετούν οι αντιασφαλιστικές ανατροπές είναι η «ελάφρυνση» των καπιταλιστών και του κράτους τους από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης, από την κατάκτηση των εργατών να παίρνουν πίσω μέσω αυτής ένα κομμάτι της κλεμμένης υπεραξίας που παράγουν. Θέλουν να κάνουν ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη.

Η ιδιωτική ασφάλιση που ολοένα ενισχύεται στον καπιταλιστικό κόσμο αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Προφανώς και δεν πρόκειται για «ασφάλιση», αφού χάνεται ο κοινωνικός, αναδιανεμητικός χαρακτήρας και η αλληλεγγύη των γενεών. Η «κεφαλαιοποίηση» ωφελεί τους επιχειρηματίες και πτωχεύει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΒ (ΙΟΒΕ) αποδεικνύει το μέγεθος και το στόχο της νέας επίθεσης στο Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ο ΣΕΒ απαιτεί:

  • νέα φορολογικά κίνητρα στους επιχειρηματίες για την αύξηση των κερδών τους.
  • ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους, «Νέα πλήρη κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών».
  • νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Η είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση θα τους αποφέρει αποθεματικά 99 δις € προς επένδυση. Ιδού, λοιπόν, ποιον εξυπηρετεί το «νέο, δίκαιο και βιώσιμο» Ασφαλιστικό!

Μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες και τσακισμένες παροχές και δικαιώματα στην ασφάλιση, τη σύνταξη, την υγεία, τα επιδόματα των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο σε κυβέρνηση-εργοδοσία. Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Εκτός από το δικαίωμα στη σύνταξη, αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, των ανέργων, την Υγεία – Πρόνοια, την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς. Η αντιασφαλιστική νομοθεσία σχετίζεται άμεσα με τα αντεργατικά μέτρα, το τσάκισμα των ΣΣΕ, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Έχουμε αρκετή πείρα και από την καπιταλιστική κρίση και από την καπιταλιστική ανάπτυξη, που πληρώνουμε πολύ ακριβά σε όλους τους τομείς της ζωής μας, και στην ασφάλιση. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος ενισχύει τους προηγούμενους. Έχουμε, όμως, πείρα και από τους μεγάλους αγώνες του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, που έβαλαν εμπόδια στην αντιασφαλιστική επέλαση και μπήκαν καρφί στο μάτι όσων πίστευαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την κοινωνική ασφάλιση!

 Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για δημόσια και δωρεάν καθολική ασφάλιση, στη βάση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών. Για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης. Προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την Ε.Ε., που εμποδίζουν αυτή τη δυνατότητα, γιατί δεν συνάδει με την καπιταλιστική κερδοφορία, καθώς και η καταδίκη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που, στο όνομα της «βιωσιμότητας», έχει βάλει πλάτη σε όλες τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, στα επαγγελματικά ταμεία, στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να πάρουν μέτρα συζήτησης, οργάνωσης και δράσης, να αποφασίσουν και να πάρουν μέρος μαζικά, μαχητικά στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ και δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις που πήραν την αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία μέσα από τη Συντονιστική τους Επιτροπή Αγώνα.

Επίσης η ΟΕΦΣΕΕ καλεί σε σύσκεψη, με θέμα την κοινωνική ασφάλιση, εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου και τα σωματεία τους από Αττική και Βοιωτία, το Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας (Χαλκοκονδύλη 37 Αθήνα, απέναντι από τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας).

  • ΟΛΟΙ στην ΣΥΣΚΕΨΗ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας στις 23 Νοέμβρη 2019 και ώρα 11:00 στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας (Χαλκοκονδύλη 37 Αθήνα, απέναντι από τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας)
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10.30π.μ. και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Comments are closed.