Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθούν οι απολύσεις στον όμιλο ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ και στην DEMO

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης για την άδικη, παράνομη και εκδικητική απόλυση του Προέδρου της προσωρινής Διοίκησης του νεοσύστατου επιχειρησιακού Σωματείου, με πρόσχημα τη γνωστή πια σε όλους ”μη αποδοτικότητα του εργαζόμενου”.

Όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και συμμετέχουν στα σωματεία τους για να οργανώσουν συλλογικά την πάλη τους γίνονται ”μη αποδοτικοί” και η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις όπως έγινε και με συνάδελφο στην DEMO όπου και εκεί δημιουργήθηκε επιχειρησιακό σωματείο.

Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και τα Σωματεία τους, στην μάχη που δίνουν απέναντι στους εργοδότες. Είναι κοινή με την μάχη που δίνει η Ομοσπονδία μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για την υπεράσπιση του 5ημερου – 8ωρου από Δευτέρα έως και Παρασκευή και την διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Πρόκειται για μία μάχη που πρέπει να δοθεί σε ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζόμενων του κλάδου των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων μαζί με την Ομοσπονδία μας, απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους όπως είναι και η σημερινή, της ΝΔ, που ψήφισε τον νόμο Χατζηδάκη.

Οι σχεδιασμοί τους, όπως εκπονούνται και στα πλαίσια της ΕΕ, έχουν την ίδια λογική και τον ίδιο στόχο δηλαδή να αυξήσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Αυτό δεν αλλάζει όποια μορφή και αν έχουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις (συνεταιριστική ή άλλη), όποιες και αν είναι οι μεταξύ τους διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς όμως θα βρουν απέναντι τους αγώνες των εργαζόμενων που συσπειρωμένοι στα Σωματεία και στην κλαδική μας Ομοσπονδία δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την διεκδίκηση καλύτερων όρων και συνθηκών εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ όπως και της DEMO σε κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι πρωτοπόροι συνάδελφοι μας στην εργασία τους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...