Ομοσπονδία Φαρμάκου: Καταγγελία για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με αφορμή την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024 επίσκεψη Νατοϊκών στο Μουσείο, κατόπιν αιτήματος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, εργαζόμενοι στο Μουσείο δημοσιοποίησαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν τη γνώμη τους για το γεγονός. Ανέφεραν πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να εξωραϊστεί η εικόνα του ΝΑΤΟ και από πολεμοκάπηλος οργανισμός να εμφανιστεί σαν ένας οργανισμός ειρήνης και πολιτισμού, την ώρα που η χώρα μας και ειδικά η Αλεξανδρούπολη, εμπλέκεται πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που το ΝΑΤΟ στηρίζει τη δολοφονία χιλιάδων παιδιών στην Παλαιστίνη.

Επίσης, στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Μουσείου (καθυστερήσεις πληρωμών, έλλειψη προσωπικού κλπ.) που δυσκολεύουν τη λειτουργία του, ενώ στηλίτευσαν το κόστος επίσκεψης στο Μουσείο συνολικά για όλους και όλες αλλά και ειδικά για τα στελέχη του ελληνικού στρατού και τις οικογένειες τους που ζουν στην περιοχή.

Τελικά, η ΧΙΙ Μεραρχία ακύρωσε για δικούς της λόγους την επίσκεψη. Ωστόσο, το ΥΠΠΟ διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε μια καταφανέστατη προσπάθεια να εκφοβίσει τους εργαζόμενους για να μην υπάρχει καμία αντίθετη φωνή στις επιλογές της ηγεσίας του ΥΠΠΟ, της κυβέρνησης και ενάντια στο ΝΑΤΟ. Στόχος είναι να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης, να ποινικοποιηθεί η κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η ΕΔΕ.

 

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές συνδικαλιστές στον σιδηρόδρομο

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ! Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 1ης Οκτώβρη έστειλε το μήνυμα

Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Το νομοσχέδιο της αποκτήνωσης απορρίπτεται!  Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 1ης...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών

7ωρο - 5ήμερο – 35ωρο, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Οι εργαζόμενοι μαζικά και οργανωμένα...