Η Ομοσπονδία Φαρμάκου στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση μες στο κατακαλόκαιρο για τις διαγραφές των φοιτητών και την ένταση της καταστολής στα Πανεπιστήμια. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 31 Ιούλη, στις 10:00 π.μ. στο Σύνταγμα, μέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα.
Είναι τεράστιο ψέμα ότι η κυβέρνηση φέρνει τον νόμο αυτό για να εκκαθαρίσει τα πανεπιστήμια από τους “αιώνιους φοιτητές”. Το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο ενεργούς φοιτητές, οι οποίοι παλεύουν να σπουδάσουν δουλεύοντας παράλληλα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο τεράστιο κόστος σπουδών και διαβίωσης, αφού το κράτος δεν τους προσφέρει καμία στήριξη, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές τους.
Οι θυσίες και οι κόποι οι δικοί μας και των παιδιών μας δε διαγράφονται!
Ταυτόχρονα, βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να φιμώσει τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που αγωνίζονται ενάντια στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ: ενάντια στην υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, το τεράστιο κόστος των σπουδών, της κατάστασης των πανεπιστημιακών υποδομών. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια, να ξεμπερδέψει με τη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, ώστε τα πανεπιστήμια να μετατραπούν σε επιχειρηματικά άβατα.
Αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, πανεπιστήμιο της μάθησης, της επιστήμης, της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας, της ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας, της συζήτησης και του προβληματισμού.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ!