Ομοσπονδία Φαρμάκου : Αλληλεγγύη στον αγώνα της FNIC

0
image_pdfimage_print

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο στην Ελλάδα μέλος του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα της FNIC, των εργαζομένων της Γαλλίας για την κινητοποίηση τους στις 17 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δουλεύουμε σε ένα κλάδο ο οποίος και πριν και κατά την διάρκεια της πανδημίας έχει τεράστια κέρδη ενώ ταυτόχρονα προχωράει σε απολύσεις  και σε άλλα χτυπήματα στις εργασιακές σχέσεις με την εκ περιτροπής εργασία και την εντατικοποίηση . Η υγεία και η ασφάλεια των εργατών είναι καθημερινά σε κίνδυνο ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές και στις δυο χώρες μιλάνε για την πανδημία «που γεννά νέες ευκαιρίες» και αυγατίζουν τα κέρδη τους. Φαρμακευτικές προπουλάνε σε χώρες τα εμβόλια τους και ταυτόχρονα ανακοινώνουν απολύσεις εργαζομένων για να κερδίσουν περισσότερα.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας για το δικαίωμα στη  δουλειά με αξιοπρέπεια . Σε αυτές τις συνθήκες η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας των εργαζομένων και η  αλληλεγγύη στους αγώνες μας.  Oι εργατικοί αγώνες που έχουν ως κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας δεν μπορεί παρά να στοχεύουν τον καπιταλισμό και να προωθούν το στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης. Χωρίς τους εργάτες τίποτα δεν κινείται, αντίθετα οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά! 

Share.

Comments are closed.