Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος : Για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβαλάς

Δημοσιεύτηκε στις

Να σταματήσει τώρα το εργοδοτικό έγκλημα στα Λίπασματα Καβαλάς

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την εργοδοτική ασυδοσία που οδήγησε σήμερα έναν συνάδελφο μας να «χαροπαλεύει» στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα είναι απότοκο των πεπαλαιωμένων και «μισοσυντηρημένων» εγκαταστάσεων που είχαν ως συνέπεια την  έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα μπροστά στο συνάδελφο μας.

Τα τελευταία χρόνια, και μετά τις μεθοδεύσεις για την ομαδική απόλυση του έμπειρου τεχνικού δυναμικού, των μοναδικών εργαζόμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι συνθήκες εργασίας και λειτουργίας στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλαςεπιδεινώθηκανμε έντονο τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος.

Οι ευθύνεςβρίσκονται στα χέρια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας με αποτέλεσμα τα πολλά μικρά εργατικά ατυχήματα του προηγούμενου διαστήματος να γίνονται προπομπός για αυτό που δυστυχώς βιώνει, σήμερα, ο σήμερα ο συνάδελφός μας.

Απαιτούμε τώρα, να αποδοθούν οι ευθύνες στον ηθικό αυτουργό αυτού του ατυχήματος, που όσο και να κρύβεται πίσω από «λαβύρινθους» ονομάτων και αλλαγές ΑΦΜ είναι «ο ένας και αυτός».

Απαιτούμε τώρα, την επιστροφή των συναδέλφων, που εδώ και έξι χρόνια παλεύουν να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Απαιτούμε τώρα, να ενεργοποιηθούν επιτέλους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την ουσιαστική βελτίωση και διαμόρφωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τις ευχές μας στο συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και επάνοδο, καθώς και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Περισσότερα

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο Μ. Παπαγεωργίου

Το συνδικάτο καθαριστριών Αττικής και περιχώρων καταδικάζει απερίφραστα την ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο...

Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που αγωνίζονται

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου,...

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης: Για την κατάσταση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος λίγες ώρες νωρίτερα για τους εργαζόμενους και το επιβατικό...