Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για τη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια σε συνάδελφο

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την επιχειρούμενη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στο συνάδελφο Γεωργιάδη Αθανάσιο, γιατρό του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου Αερολιμένα Καστοριάς, το οποίο υπάγεται στο Κ.Υ Άργους – Ορεστικού.

Η διευθύντρια του Κ.Υ ζητάει από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ενάντια στον γιατρό, επειδή ο γιατρός κάνει χρήση της εργατικής νομοθεσίας η οποία προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό ημερών συνδικαλιστικής άδειας που προβλέπεται από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα (Γεν. Γραμματέας του τοπικού σωματείου εργαζομένων). Στην ίδια «αναφορά» η διευθύντρια καταλογίζει ως πειθαρχικό αδίκημα την ίδια τη συνδικαλιστική δράση (σύγκληση συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων, προώθηση θεμάτων σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ κλπ.).

Επίσης, το συγκεκριμένο απαράδεκτο έγγραφο βρίθει συκοφαντικών αοριστιών που αφορούν την εξυπηρέτηση ασθενών, συκοφαντίες οι οποίες εκτός από απαράδεκτες είναι και ποινικά κολάσιμες. Όλα αυτά έχουν προκληθεί από την εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα (1 έτος)  άρνηση του γιατρού να εκτελεί υπεράριθμες εφημερίες, την απαίτηση του για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τα ρεπό και μια σειρά από άλλα θέματα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης συνδικαλιστικής δίωξης. Προειδοποιούμε τη διευθύντρια του Κ.Υ και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ πως ως ΟΕΝΓΕ όχι μόνο θα συμπαρασταθούμε συνδικαλιστικά και νομικά στον συνάδελφο, αλλά πως αυτοτελώς και ανεξαρτήτου του τι θα πράξει ο συνάδελφος, θα στραφούμε νομικά ως ΟΕΝΓΕ  εναντίων τους για τις όποιες παρανομίες τους.

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Καταγγελία για την απαράδεκτη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη...

Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Πέλλας: Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης στη ΔΕΘ

Κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων για την οργάνωση της μεγάλης αγωνιστικής...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Να σταματήσει τώρα η επικίνδυνη μεταφορά απορριμμάτων από τα πλοία της γραμμής Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα

Από καταγγελίες συναδέλφων που υπηρετούν στα πλοία της γραμμής Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα και του ...