Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στις 8 Οκτώβρη δικάζεται η Ρέτζιου Αφροδίτη, μέλος της Ε.Γ και πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 8/10 δικάζεται η Ρέτζιου Αφροδίτη, μέλος της Ε.Γ και πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, με την κατηγορία ότι δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του νόμου Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης στο Υπουργείο Υγείας, με αίτημα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία, στις 24/9/2020 (λόγω της ιδιότητας της τότε ως προέδρου της ΟΕΝΓΕ).

Η απόφαση για παραπομπή σε δίκη έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση όχι μόνο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες εκατοντάδες εργαζόμενους σε εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την πρωτοφανή ενέργεια κράτους – κυβέρνησης να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζουν και σήμερα ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας που βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία.

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 8/10, 8πμ με 12μμ, και συγκέντρωση στη Σχολή Ευελπίδων.

Η  τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει.

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Το νομοσχέδιο για το 13ωρο απορρίπτεται, θα τους το κάνουμε καθαρό και στην νέα απεργία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αντλεί δύναμη και αισιοδοξία από τους χιλιάδες απεργούς και τους...

Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ: Για τη δέσμευση της εργοδοσίας για νέες αυξήσεις

Την Τρίτη 30/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία, στην οποία δεσμεύτηκε για αυξήσεις 50...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Όλοι 10 Οκτώβρη στην συγκέντρωση στην πρεσβεία του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ

Το Δ.Σ. του συνδικάτου καταγγέλλει την επίθεση των ενόπλων δυνάμεων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ...