Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεμπερδέψει με εκατοντάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να τους στείλει στην μεγάλη στρατιά των ανέργων και επιπλέον να χάσουν και τα σπίτια τους γιατί έτσι επιτάσσει ο αγοραστής. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των εγκληματικών πολιτικών όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά σε βάρος του συνόλου της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού.

Απολύει 1.200 περίπου εργαζόμενους για να παραδώσει «καθαρή» χωρίς «βαρίδια» την επιχείρηση σε ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας βορά για το καπιταλιστικό κέρδος.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι δίκαιος και πρέπει να γίνει ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και του λαού. Να γίνει εφαλτήριο και ξεκίνημα για την ανατροπή των πιο βάρβαρων πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας που με την εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ε.Ε., οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια εκποίησης της επιχείρησης και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους:

  1. Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

  2. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

  3. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

  4. Να διασφαλιστεί η καταβολή δεδουλευμένων στο 100%.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ!

Η δύναμή μας είναι αλληλεγγύη και ενωτικός αγώνας!

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στο ΛΑΟ και στους εργαζόμενους που μοχθούν και παράγουν τον πλούτο με τον ιδρώτα τους!

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Για το εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιϊας στην Πάτρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων ν, Αχαΐας, καταγγέλλει το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε...
00:04:14

Παρέμβαση του Γιάννη Τασιούλα στην ΕΡΤnews για την Aπεργία στις 24 Ιούνη(BINTEO)

Στην αυριανή πανελλαδική απεργία των οικοδόμων αναφέρθηκε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,...