Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών και ώρες των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της 6ης ΥΠΕ και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αγροτικού τύπου πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών εφημερίες μεικτού τύπου προκειμένου να εξασφαλιστεί η διενέργεια του προγράμματος των εμβολιασμών παράλληλα με την συνέχιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και των υπόλοιπων υπηρεσιών των Κ.Υ.

Μέχρι σήμερα,2 χρόνια μετά, δεν έχει γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να πληρωθούν δεδουλευμένες μεικτές εφημερίες και  πρόσθετες αμοιβές παρά τις δεσμεύσεις του Διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Καρβέλη και του ΚΕΣΥΠΕ, και παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμα τα ποσά που απαιτούνται από τα αδιάθετα υπόλοιπα εφημεριών και αμοιβών του 2022.

Επισημαίνουμε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν έκαναν τις καθημερινές απογευματινές βάρδιες και μεικτές εφημερίες, πέραν του τακτικού ωραρίου, θα διακόπτονταν η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και δε θα πραγματοποιούνταν το Πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ’ οίκον που τους είχε ανατεθεί,αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του συνόλου των λειτουργιών των αντίστοιχων Κ.Υ(επείγοντα για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Covid-19,αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λοιπής νοσηρότητας,τακτικά ιατρεία των Κέντρων Υγείας για ενήλικες και παιδιά,λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, λειτουργία 2 εμβολιαστικών γραμμών,εμβολιασμοί κατ’οίκον).

Το συνολικό ποσό που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 1.023.500.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων μεικτών  εφημεριών.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...