Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών και ώρες των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της 6ης ΥΠΕ και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αγροτικού τύπου πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών εφημερίες μεικτού τύπου προκειμένου να εξασφαλιστεί η διενέργεια του προγράμματος των εμβολιασμών παράλληλα με την συνέχιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και των υπόλοιπων υπηρεσιών των Κ.Υ.

Μέχρι σήμερα,2 χρόνια μετά, δεν έχει γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να πληρωθούν δεδουλευμένες μεικτές εφημερίες και  πρόσθετες αμοιβές παρά τις δεσμεύσεις του Διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Καρβέλη και του ΚΕΣΥΠΕ, και παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμα τα ποσά που απαιτούνται από τα αδιάθετα υπόλοιπα εφημεριών και αμοιβών του 2022.

Επισημαίνουμε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν έκαναν τις καθημερινές απογευματινές βάρδιες και μεικτές εφημερίες, πέραν του τακτικού ωραρίου, θα διακόπτονταν η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και δε θα πραγματοποιούνταν το Πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ’ οίκον που τους είχε ανατεθεί,αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του συνόλου των λειτουργιών των αντίστοιχων Κ.Υ(επείγοντα για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Covid-19,αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λοιπής νοσηρότητας,τακτικά ιατρεία των Κέντρων Υγείας για ενήλικες και παιδιά,λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, λειτουργία 2 εμβολιαστικών γραμμών,εμβολιασμοί κατ’οίκον).

Το συνολικό ποσό που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 1.023.500.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων μεικτών  εφημεριών.

Περισσότερα

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΔΟΘ: Όλοι στο συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Σάββατο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του

Με δέος και συγκίνηση παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες το φωτογραφικό υλικό που ήρθε...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Σάββατο 28 Φλεβάρη απεργούμε

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Σάββατο 28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε...