Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Να αποζημιώνονται οι δεδουλευμένες εφημερίες στην ώρα τους

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά ερχόμαστε να ζητήσουμε τα αυτονόητα. Να αποζημιώνονται οι δεδουλευμένες εφημερίες στην ώρα τους!

  • Είμαστε ήδη στα μισά του Φλεβάρη και δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί το αναγκαίο κονδύλιο για την αποπληρωμή των τακτικών εφημερίων από τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία είναι ακόμα μεγαλύτερο το διάστημα (πχ οι τακτικές εφημερίες στο ΑΝΘ «Θεαγένειο» είναι απλήρωτες από τον Νοέμβριο του 2022).
  • Η αποζημίωση των πρόσθετων (πέραν του πλαφόν) εφημερίων σε πολλά νοσοκομεία φτάνει ή και ξεπερνάει τον έναν χρόνο.

Όλα αυτά την ώρα, που οι  πολυδιαφημιζόμενες αυξήσεις στις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού,τις οποίες δεν έχουμε ακόμα δει,όχι μόνο έχουν ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια αλλά και  παγιώνουν όμως τις περικοπές των προηγούμενων μισθολογίων, που έφταναν ως και 40% του εισοδήματος μας.Δεν θα το ανεχτούμε.

Απαιτούμε:

  • Να εκταμιευθεί άμεσα το κονδύλι τακτικών εφημεριών 1ου τριμήνου 2023, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου. Να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου που η καταβολή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα.
  • Να πληρωθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι πρόσθετες εφημερίες. Καμία περικοπή στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών. Κατάργηση του αυθαίρετου διαχωρισμού τακτικών και πρόσθετων εφημεριών.
  • Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες για όσο διάστημα μας εξαναγκάζουν να κάνουμε, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς.

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης : Συσκεψη για την προετοιμασία της Απεργίας 1 Οκτώβρη

Εν όψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την 1η Οκτώβρη ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης...

Συγκέντρωση σωματείων & φορέων Ν. Ιωνίας την Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 7μμ στην πλατεία Σημηριώτη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 π.μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσιών Υπαλλήλων Αθήνας – Για το καλάθι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 

                 Για το καλάθι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  «Τα όποια μέτρα στήριξης δεν θα...