Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Nα ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση της 4ης Υ.Π.Ε εξαναγκάζει τη μοναδική Παθολόγοτου Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Κομοτηνής να μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Ξάνθης, για την κάλυψη των εφημεριών της 24ης και 27ηςΔεκεμβρίου, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια το Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Κομοτηνής να μείνει για 2 μέρες χωρίς  Παθολόγο, σε μία περίοδο μάλιστα που παρατηρείται αυξημένη προσέλευση.

Η διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε εξαναγκάζει σε υπερεφημέρευση μία μητέρα 3 ανήλικων παιδιών(εκ των οποίων  ένα είναι βρέφος 8 μηνών και ένα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας), αφού η συνάδελφος καλείται να πραγματοποιήσει το μήνα Δεκέμβριο συνολικά 9 ενεργείς εφημερίες.

Ενημερώνουμε τη διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ως όφειλε, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει όχι μόνο την νομοθεσία για το ωράριο των γιατρών αλλά και τη νομοθεσία για τη διευκόλυνση και την προστασία της μητρότητας, η οποία προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση γιατρών μητέρων παιδιών κάτω των 6 ετών, παρά μόνο αν το ζητήσουν.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...