Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριε Υπουργέ,

Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000 ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να λάβουν τις άκρως αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για ασθενείς ογκολογικούς, τραυματίες λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών, αιμοκαθαιρόμενους και άλλους χρόνιους πάσχοντες.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 3.400 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό μέσω της Ράφα, συμπεριλαμβανομένων 2.198 τραυματιών και 1.215 χρόνια πασχόντων. Αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν».

Εξάλλου, οργανισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για “αδιανόητη” κατάσταση κρίσης στα νοσοκομεία της Γάζας, καθώς άνθρωποι που φέρουν μεγάλα τραύματα παραμένουν χωρίς θεραπεία και το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις των πιο βασικών ιατρικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών γαζών και των υλικών για τα κατάγματα.

Αυτό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών από τις βομβαρδισμένες περιοχές, ενηλίκων και παιδιών.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπόμνημα των εργαζομένων της πλωτής γέφυρας Λ

Σε σχετικό υπόμνημα που λάβαμε από τους υπογράφοντες υπάλληλους της Περιφερείας Ιονίων Νήσων και...