Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και των Κ.Υ και των νοσοκομείων.

Δημοσιεύτηκε στις

Ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Κ.Υ Ιστιαίας πως μεθοδεύεται η μετακίνηση 6 (έξι) γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου («αγροτικών») από το Κ.Υ Ιστιαίας προς το νοσοκομείο Χαλκίδας για τις ανάγκες του εκεί εμβολιαστικού κέντρου. Και μάλιστα αυτή η μεθόδευση γίνεται ενώ έχει εξαγγελθεί η άμεση έναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου και στο Κ.Υ Ιστιαίας. Η οδική απόσταση είναι πάνω από 2 ώρες και οι συνάδελφοι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου που πρόσφατα νοίκιασαν σπίτια στην Ιστιαία, αφού ολοκλήρωσαν το προβλεπόμενο δίμηνο στο νοσοκομείο Χαλκίδας, τώρα θα πρέπει να ξαναμετακομίσουν στην Χαλκίδα.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως για μια ακόμα φορά βλέπουμε να αποσαρθρώνεται η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να κουκουλώνονται όπως όπως οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, με ολέθριες συνέπειες για τον πληθυσμό που μένει στο έλεος τόσο της πανδημίας όσο και της λοιπής νοσηρότητας. Αυτά άλλωστε τονίζονται και σε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του επιστημονικού υπεύθυνου Διευθυντή του Κ.Υ Ιστιαίας. Επίσης επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το αίτημά μας να απεμπλακούν άμεσα τα νοσοκομεία από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ο οποίος πρέπει να αποτελεί λειτουργία δομών δημόσιας υγείας της ΠΦΥ.

Απαιτούμε:

  • Την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και των Κ.Υ και των νοσοκομείων.
  • Να απεμπλακούν τα νοσοκομεία από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Να αναπτυχθούν επιπλέον δομές δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της ΠΦΥ και να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Δόθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση

Η πρόβα του κράτους με τις σειρήνες πολέμου που ήχησαν σήμερα 1 Οκτώβρη επικαλύφθηκαν...

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Η απεργία μας πέτυχε και είναι μαζική

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοινώνει: Η απεργία μας πέτυχε και είναι μαζική!!...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Εκδήλωση 7 Οκτώβρη ενάντια στην απόφαση αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία Ν. Μιχαλολιάκου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ: «5 χρόνια από την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση...