Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να απομονωθούν οριστικά οι νεοναζί.

Δημοσιεύτηκε στις

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θρασύδειλα φασιστοειδή αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τα λαγούμια τους. Ακροδεξιά τάγματα εφόδου εξαπολύουν προσχεδιασμένες, προμελετημένες δολοφονικές επιθέσεις, πολλές φορές με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας, σε βάρος μαθητών, φοιτητών, συνδικαλιστών, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων που εναντιώνονται στην βάρβαρη πολιτική και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ο ρόλος του ως αιχμή του δόρατος του συστήματος στην επίθεση του σε βάρος όσων αγωνίζονται. Το τελευταίο διάστημα όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, γίνονται επιδρομές σε νοσοκομεία από ακροδεξιές ομάδες, πάλι με την ανοχή της αστυνομίας, που εμφανίζονται ως «αντιδιασωληνωτές – αντιεμβολιαστές» και προπηλακίζουν γιατρούς και άλλους υγειονομικούς.

Η ΟΕΝΓΕ έχει σθεναρό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε περιθάλψει δεκάδες φορές τα θύματα των άνανδρων επιθέσεων των φασιστών. Η προσπάθεια αναβίωσης νεοναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών ειδικά στο χώρο περίθαλψης αλλά και γενικά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές θα πέσει στο κενό. Η θέση τους είναι αποκλειστικά ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας.

Η ΟΕΝΓΕ ήταν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στου λαού μας στις 7 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της ιστορικής δικαστικής απόφασης που οδήγησε τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 7 Οκτωβρίου 2021. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να απομονωθούν οριστικά οι νεοναζί. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε.

Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να τσακίσει τον φασισμό.

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρωτάκουστη ενέργεια που...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Ο Υπ. Ενέργειας ανέβαλε τη συνάντηση με το Συνδικάτο

Η σημερινή συνάντηση του ΔΣ Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ αναβλήθηκε ξανά από το...

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Καταγγελία για την απαράδεκτη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη...