Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την στελέχωση του απεικονιστικού τμήματος στο Νοσοκομείο Άρτας

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε από καιρό επισημαίνει πως η υποστελέχωση, η εφημεριακή υπερεξόντωση των γιατρών και η εξώθησή τους σε παραίτηση από το ΕΣΥ έχουν την σκοπιμότητα της πλήρους ιδιωτικοποίησης λειτουργιών όπως π.χ. τα εργαστήρια (απεικονιστικά, βιολογικών υγρών, παθολογοανατομικά – κυτταρολογικά, ειδικά) πολλών νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα είναι το απεικονιστικό εργαστήριο του νοσοκομείου Άρτας (διαθέτει κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφο και αξονικό τομογράφο). Μετά από πολύμηνη περίοδο αναγκαστικών «εντέλλεσθε» εφημεριακής υπερεξόντωσης που εξώθησαν γιατρούς σε παραιτήσεις, η διοίκηση τώρα θέλει να παραδώσει την διάγνωση στον ιδιωτικό τομέα με «σύμβαση».

Με απλά λόγια η τακτική της υποστελέχωσης και της εφημεριακής υπεροξόντωσης των γιατρών δεν ήταν τίποτε άλλο από προετοιμασία για να έρθει ως δήθεν «μονόδρομος» η χρηματοδότηση ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, για να παρέχουν «διαγνωστικό έργο» αξιοποιώντας την υλικοτεχνική υποδομή του ίδιου του νοσοκομείου. Κάτι που άλλωστε έχει ήδη γίνει και σε άλλα νοσοκομεία.

Απαιτούμε την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης ενέργειας του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας και την στελέχωση του απεικονιστικού τμήματος με ιατρικό προσωπικό μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Περισσότερα

ΕΚ Τρικάλων – Ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 31/8 για την προετοιμασία συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Την Δευτέρα 31/8/2026 το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα κάνει ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου...

Ανακοίνωση ΣΕΑΑΝ – ΕΝΙΑΙΟΥ για το πρόγραμμα “Πρωσοπικός Βοηθός”

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες. Από σήμερα 26 Αυγούστου και για «τρείς μήνες»;;; με...

Σωματείο Εμποροϋπάλληλων & Υπάλληλων σε Σχέση Ιδιωτικού δικαίου Ν.Καρδιτσας – Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή!

Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή! Για την «Λευκή Νύχτα» που...