Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης.

Δημοσιεύτηκε στις

Ως ΟΕΝΓΕ επανερχόμαστε στο θέμα του συναδέλφου Α. Γεωργιάδη, του οποίου την παράλογη, παράνομη, καταχρηστική πειθαρχική δίωξη από τις διοικήσεις 3ης Δ.Υ.Π.Ε. και Γ.Ν. Καστοριάς έχουμε ήδη καταγγείλει (αρ. Πρωτ. 12804/20.2.2023). Και παρόλο που η κατασκευασμένη κι αστήρικτη έγγραφων τεκμηρίων ενοχοποίηση και παραπομπή για τα δήθεν παραπτώματα «της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση καθηκόντων, της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας, της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος καθ’ υποτροπή, της αδικαιολόγητης απουσίας ή εγκατάλειψης θέσης καθ’ υποτροπή και της παράβασης του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας» καταρρίπτεται εκ προοιμίου, η επιπλέον κατάθεση έγγραφων στοιχείων υπέρ της αυτονόητης αθωότητας του συναδέλφου στον Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Μπογιατζίδη «δεν πείθει» τον τελευταίο να ανακαλέσει ως οφείλει την πειθαρχική δίωξη και παραπέμπει τον συνάδελφο στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνάδελφος Γενικός Ιατρός (εξ ειδικότητας λειτουργός Πρωτοβάθμιας φροντίδας κι όχι Δευτεροβάθμιας) έλαβε εντολή μετακίνησης από την 3η Δ.Υ.Π.Ε. για εφημερίες στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν. Καστοριάς από το οποίο ουδέποτε έλαβε, ούτε προφορικώς ούτε γραπτώς, ενημέρωση και πρόγραμμα εφημέρευσης. Είχε ασκήσει το έννομο δικαίωμα της «αίτησης θεραπείας» στην εντολή μετακίνησης η οποία δεν απαντήθηκε από τον Διοικητή, αντ’ αυτού θεωρήθηκε και συνεχίζει να θεωρείται ένοχος για τα παραπάνω παραπτώματα.

Κάθε διοικητής που αυθαιρετεί και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που καλύπτουν την αυθαιρεσία θα μας βρίσκουν μπροστά τους με συλλογικούς αγώνες αλληλεγγύης για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων περίθαλψης – υγείας και εργασίας σε ένα δημοσίου χαρακτήρα σύστημα υγείας.

Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις 3ης Υ.Π.Ε. και Γ.Ν. Καστοριάς για την καθ’ υποτροπή παράνομη άσκηση εξουσίας κι επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος υπέρ του αδίκως διωκόμενου συναδέλφου. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...