Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: 16 Ιούλη συγκέντρωση στις 11πμ στο Υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

OΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο –έκτρωμα, που κρατούσε  στα συρτάρια από τον Ιανουάριο.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να μας  αιφνιδιάζει και να προωθήσει αναίμακτα τα εγκληματικά της σχέδια σε βάρος των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, θα πέσει στο κενό.

Η μεγαλειώδης  σύσκεψη   που πραγματοποιήθηκε στις 10/7, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» και τη συμμετοχή πάνω από 150 Ομοσπονδιών, Σωματείων και μαζικών φορών από όλη η χώρα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αντεπίθεσης για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»:

-Την κατάργηση των Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» και του Ψ.Ν.Θ.

-Την κατάργηση των δημόσιων, δωρεάν «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, και την ενίσχυση της πολιτικής «μείωσης της βλάβης» σε βάρος της απεξάρτησης.

-Το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης αφού δε διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας τους μετά το 2027

-Τη γενναία χρηματοδότηση με κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης των αμαρτωλών ΜΚΟ,ΑΜΚΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων, για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων για λίγους και με ημερομηνία λήξης.

-Την εργασιακή περιπλάνηση των εργαζόμενων στις δομές ψυχικής υγείας ,από την μία δομή στην άλλη ,από τη μία πόλη στην άλλη, ακόμα και από την μία υγειονομική περιφέρεια στην άλλη, με την επίκληση των «εκτάκτων» υπηρεσιακών  αναγκών που μόνο έκτακτες δεν είναι.

-Την αέναη  «πλοήγηση» των ασθενών και των οικογενειών τους  στην πανσπερμία των ψυχιατρικών δομών (δημόσιες, ιδιωτικές, ΜΚΟ, ΑΜΚΕ) που εντάσσονται σε έναν ενιαίο διοικητικό οργανισμό.

-Την ιατρικοποίηση  και την ψυχιατρικοποίηση κοινωνικών φαινομένων όπως είναι η επιθετικότητα και οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων, τις οποίες βαφτίζει «παρεκκλίνουσες» συμπεριφορές .Τη δημιουργία «σύγχρονων αναμορφωτηρίων».

Το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ασυλικές συνθήκες νοσηλείας στις  ψυχιατρικές κλινικές που καταλύουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το στοίβαγμα των ασθενών σε ράντζα λόγω της έλλειψης του αναγκαίου αριθμού δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών.Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας», τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον στιγματισμό των ασθενών με ψυχικές διαταραχές λόγω των τεράστιων ελλείψεων δημόσιων ψυχιατρικών δομών πρόληψης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Δεν καλύπτει καμία ανάγκη για σύγχρονες, δωρεάν παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες που πρακτικά είναι ανύπαρκτες στο δημόσιο τομέα.

Απεναντίας θα μεγαλώσει τα αδιέξοδα των ψυχιατρικών ασθενών και των εξαρτημένων, των οικογενειών τους που επωμίζονται τεράστιο οικονομικό και ψυχικό φορτίο .

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της αντιδραστικής  ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και έρχεται να ολοκληρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι για μία ακόμη φορά οι ΜΚΟ ,οι κάθε είδους φιλάνθρωποι και επιτήδειοι που ξεκοκκαλίζουν χρόνια τώρα ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια , η άλωση του ευαίσθητου τομέα της ψυχικής υγείας από τον ιδιωτικό τομέα που ήδη έχει υπερπενταπλάσιο αριθμό κρεβατιών συγκριτικά με το ΕΣΥ.

Οι ανάγκες του λαού, των ψυχικά ασθενών, των χρηστών και των οικογενειών τους θυσιάζονται για ακόμη μία φορά στον βωμό του κέρδους.

Έχουμε τη δύναμη να ματαιώσουμε τα εγκληματικά τους σχέδια σε βάρος των ασθενών μας.

Συντονίζουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό με τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία  των εργαζομένων σε όλες τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, τους συλλόγους πασχόντων και των οικογενειών τους.

Συμμετέχουμε –στηρίζουμε τις  αγωνιστικές πρωτοβουλίες :

Παρασκευή 12/7 στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 8:00 π.μ. στην πύλη του Ψ.Ν.Α. Δαφνί

-Κυριακή 14/7  7:00 μ.μ. συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ στο ΠΑΔΑ

-Τρίτη 16/7 πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα στο υπουργείο υγείας στις 11:00 π.μ. Μετά την απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

-Τετάρτη 17/7 συμμετοχή  στη συγκέντρωσης του 18 ΑΝΩ στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και στη συναυλία στις 9:00 μ.μ.

Επαγρύπνηση και προετοιμασία για απεργιακή κλιμάκωση αν τολμήσουν και το φέρουν στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα να μην κατατεθεί.

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...