Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Στις 9 Απρίλη είμαστε πάλι στους δρόμους

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Στις 9 Απρίλη είμαστε πάλι στους δρόμους! Απεργούμε για να νικήσει η ζωή, για τα δικαιώματά μας, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, την μοναδική ρεαλιστική επιλογή που έχουμε για να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας κόντρα στα κέρδη των λίγων, κόντρα στην κυβέρνηση και το κράτος τους.

Στις 28 Φλεβάρη, η συγκλονιστική απεργιακή κινητοποίηση, η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών που συγκλόνισε όλη τη χώρα με το σύνθημα: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» μας γέμισε δύναμη και αγωνιστική αισιοδοξία. Τα εκατομμύρια των απεργών που εκείνη και τις επόμενες μέρες κατέκλυσαν τους δρόμους σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας γράψαμε ιστορία!

Ο ένας δίπλα στον άλλο νιώσαμε την δύναμη του μαζικού οργανωμένου αγώνα και αποδείξαμε πως όταν το αποφασίσουμε δεν μπορεί να μας σταματήσει τίποτα. Χιλιάδες στόματα είπαν «απεργώ» για πρώτη φορά και το κάνανε πράξη, ξεπερνώντας τον φόβο και την τρομοκρατία, ξεπερνώντας το «δεν μπορώ να κάνω κάτι» και το «τίποτα δεν αλλάζει», απαιτώντας να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη και για κάθε έγκλημα σε βάρος της ζωής του λαού, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό υπεύθυνο – την πολιτική του κέρδους για τους λίγους που γεννά κοιλάδες των Τεμπών για τις ζωές των πολλών.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας, σε αυτούς που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει εκατοντάδες αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για «ν’ ανασάνει το πολιτικό σύστημα», γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτό το σύστημα και οι θεσμοί του υπερασπίζονται το αδηφάγο κέρδος που στερεί το οξυγόνο απ’ όλες τις πλευρές της ζωή μας:

Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου, 300 εργαζόμενοι δε γύρισαν σπίτι τους από τη δουλειά μέσα σε 2 χρόνια, γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γι’ αυτούς κοστίζουν.  Τα νοσοκομεία λειτουργούν στο κόκκινο, με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με τις ασυντήρητες υποδομές και τα ασανσέρ που πέφτουν. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με ανεπαρκείς, επισφαλείς και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλες υποδομές, ακόμα και χωρίς καθαριότητα, ενώ δίνονται εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις. Κομμάτια των υπηρεσιών είναι παραδομένα στους εργολάβους. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το πράσινο φως στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δημιουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, ανάλογα με την τσέπη των γονιών. Στα σχολεία δεν γίνονται καν οι στοιχειώδεις αντισεισμικοί έλεγχοι, ταβάνια πέφτουν, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλες.  Η ακρίβεια, οι καθηλεωμένοι μισθοί, τα κομμένα “δώρα, η ενεργειακή φτώχεια, η φοροληστεία, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των τραπεζών, των ενεργειακών ομίλων, των σούπερ μάρκετ, του μεγάλου κεφαλαίου. Πρωτοδιόριστοι συνάδελφοι μας αμείβονται με λιγότερα από 700 ευρώ! Η εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να είναι χαρούμενοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γίνονται όλο και χειρότερες, με συμβάσεις που δεν προβλέπουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα όπως είναι οι τίτλοι κτήσης. Οι απλήρωτες υπερωρίες δίνουν και παίρνουν. Οι απαραίτητες υποδομές για την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα είναι ανεπαρκείς ή ανύπαρκτες, με τις τραγωδίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αυτό είναι το κράτος τους που δε χωράει τις δικές μας ανάγκες! Αυτή την καθημερινότητα, μας λένε κατάμουτρα ότι έχουν σκοπό να μας την κάνουν ακόμα χειρότερη γιατί πρέπει να δώσουν ακόμα πιο πολλά λεφτά για τους πολέμους τους για να σφάζονται οι λαοί. Γι’ αυτό βαθαίνει ολοένα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει πάνω από το 3% τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό η ΕΕ αποφάσισε να πάρει από τους λαούς της Ευρώπης 800 δις για να τα δώσει για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για να σκοτώνονται παιδιά, να αφανίζονται πόλεις, με στόχο να βάλουν χέρι στις σπάνιες γαίες στην Ουκρανία, να πάρουν θέση στους δρόμους μεταφοράς για τα εμπορεύματά τους,στις  ΑΟΖ, και στη «Ριβιέρα της μέσης Ανατολής» την Γάζα που είναι ποτισμένη με αίμα, να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ . Γι’ αυτό χρησιμοποιούν τρένα, λιμάνια και αεροδρόμια για να μεταφέρουν πολεμικό υλικό.

Απέναντι στα κέρδη τους εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας. Συνεχίζουμε σε αυτό τον δρόμο!

Τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε και συνεχίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών και για όλα τα εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού.

Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για το σύνολο της ζωής μας, για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, για να προστατευτεί η ζωή μας και για να έχουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών στην υγεία, την παιδεία. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται, με όλους τους λαούς που υποφέρουν στα πολεμικά μέτωπα. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση απέναντι στα σχέδια κυβερνήσεων και της ΕΕ για τις πολεμικές δαπάνες.

Στις 9 Απρίλη απεργούμε :

  • Για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Καμία συγκάλυψη!
  • Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες σιδηροδρομικές και αστικές συγκοινωνίες, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να επανέλθει η Επιθεώρηση Εργασίας στην ευθύνη του κράτους, με αύξηση της χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις, ενίσχυση υποδομών και μέσων.
  • Για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
  • Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το νερό και την ενέργεια. Για αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Για νομοθετική κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Για αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, τις νέες θυσίες του λαού για να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι της πολεμικής οικονομίας. Έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία των πολέμων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενάντια στην κρατική και εργοδοτική καταστολή, τα πειθαρχικά, τις διώξεις, τις απολύσεις. Για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια ζωή όπως μας αξίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ!

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ψήφισμα γενικής συνέλευσης

Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2025, μας βρίσκει σε μία περίοδο,...

ΕΣΚ-Τυφλών: Να μην πεταχτεί κανένας τυφλός, κανένας ανάπηρος στον δρόμ

Να μην πεταχτεί κανένας τυφλός, κανένας ανάπηρος στον δρόμο! Όλοι σήμερα το βράδυ στις 19:00...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΨΝΑ Δαφνί: Καταγγελία για την παντελή έλλειψη καθαριότητας

Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων προς τη Διεύθυνση Υγειονομικού ελέγχου Δυτικού Τομέα Αττικής απέναντι...