Ομιλία Μανώλη Καραντούσα, προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 16.9.23

Δημοσιεύτηκε στις

Ομιλία Μανώλη Καραντούσα, προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 16.9.23

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι θέλουν να δουλεύουμε 13 ώρες την ημερα–7μερες την εβδομάδα– 365 μέρες το χρόνο,  καταργούν την κυριακάτικη  αργία στην βιομηχανία μεταποίησης  στα τρόφιμα ποτά.

Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι  αιτία πολέμου – δεν το δεχόμαστε -απαντάμε με πανελλαδική απεργία στην αισχρή επίθεση της κυβέρνησης – εργοδοσίας-ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να «θωρακίσει» τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, με το νέο νομοσχέδιο – όλεθρο και την περαιτέρω γενίκευση των «ελαστικών» μορφών εργασίας, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την πολλαπλή απασχόληση, τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία αλλά αιφνιδιαστικά έφερε την κατάργηση της Κυριακής αργίας και όλων των επίσημων αργιών στον κλάδο των αερομεταφορών και στον κλάδο τροφίμων-ποτών. Ανοίγοντας την πόρτα αυτό να γενικευθεί σε όλους τους κλάδους της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις και όλα τα κατακτημένα δικαιώματα μας.

Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος επιφέροντας νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, συμπληρώνοντας τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του προηγούμενου υπουργού Χατζηδάκη ενάντια στην απεργία, καθιστώντας ποινικό αδίκημα την περιφρούρησή της.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ τον υπουργό εργασίας ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ .

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, φέρνουν στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 75 ώρες την εβδομάδα.

Μόλις προχθές η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε 5ήμερο και 8ωρο, με το 10ωρο και την απλήρωτη υπερωριακή δουλειά, ο υπουργός εργασίας Γεωργιάδης και η κυβέρνηση του, σχεδιάζουν να ικανοποιήσουν  «οδηγία» των επιχειρηματικών ομίλων, ψηφίζοντας νέο νομοσχέδιο-όλεθρο το οποίο εισάγει νέες «ελαστικές» μορφές απασχόλησης. Νομιμοποιεί την πολλαπλή απασχόληση τουλάχιστον μέχρι και 13 ώρες τη μέρα, δηλαδή έως και 75 ώρες τη βδομάδα. Με άλλα λόγια, ανοίγουν και άλλους δρόμους  για την ένταση της εκμετάλλευσης, την εξάντληση και εξουθένωση, της ψυχικής και σωματικής υγείας, των εργαζομένων.

 

Δεν θέλουν να χάσουν ούτε λεπτό στην  υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι υπεύθυνη για τα δείνα που πλήττουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που συντρίβει τις ζωές μας.

Διαχρονικά εγκληματούν σε βάρος μας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Μάνδρα, το Μάτι, τη Πανδημία, πρόσφατα τα  Τέμπη, τη Πύλο, τη Δαδιά, τη δολοφονία του συνάνθρωπου μας στο Λιμάνι του Πειραιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια από ακροδεξιούς ναζιστές από την Κροατία,  τους εκατοντάδες νεκρούς που κάηκαν, που πνίγηκαν, και σκοτώθηκαν μέσα στα εργοστάσια γκέτο. Δεν τους ξεχνάμε γιατί μπορεί να είμαστε όλοι εμείς ο επόμενος ή επόμενη , μπορεί τα δικά μας παιδιά να μείνουν ορφανά, μπορεί οι δικοί μας πατεράδες και μανάδες να κλάψουνε με λυσσαλέους λυγμούς.

Δεν είναι φυσιολογικό καθημερινά να χύνεται τόσο αίμα, δεν είναι και δεν πρέπει ο λαός μας να συνηθίσει τον θάνατο που σπέρνουν και προβάλουν με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να παίξουν με τον πόνο μας, να σκυλέψουν τους νεκρούς μας, να μας πουλήσουν φούμαρα ότι θα πάρουν μέτρα για να μην ξανασυμβούν αυτές οι ανελέητες καταστροφές στους κόπους μιας ζωής της φτωχής εργατιάς και αγροτιάς, στον φυσικό πλούτο αυτής της χώρας.

Για αυτό η σωρευμένη οργή και στεναχώρια πρέπει να γίνει στα χέρια μας όπλο που θα γκρεμίσει συθέμελα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και όλους αυτούς που θέλουν να την εφαρμόσουν πάνω στα κορμιά μας πάνω στις ζωές μας. Είναι πλέον φανερό ότι οι καλύτερες μέρες περνάνε μόνο μέσα από την δική μας θέληση να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, το σύνθημα που γεννήθηκε ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ είναι επίκαιρο και πρέπει να το μεταλαμπαδεύσουμε  παντού.

Συναγωνιστές συναγωνίστριες εμείς στον κλάδο τροφίμων και ποτών δεν αποδεχόμαστε αυτή την αθλιότητα που ζούμε. Λέμε αποφασιστικά όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και στον εργασιακό μεσαίωνα.

Δεν θα δεχτούμε τη φτώχια και το σακατιλίκι, τα ατελείωτα ωράρια και δουλειά μέχρι το τάφο! Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για ασταμάτητη παραγωγή στο όνομα των καταστροφών και στην ελλείψεις βασικών αγαθών. 

Με αγωνιστική ετοιμότητα, οργανωμένα με τα συνδικάτα μας, θα στείλουμε στα σκουπίδια και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα και όποια προσπάθεια της εργοδοσίας να πατήσει επί πτωμάτων για να βγάλουν μεγαλύτερα κέρδη ξεζουμίζοντας εργαζόμενους!

Γιατί οι Άθλιοι μισθοί και μεροκάματα, η φτώχια και ανέχεια, η εντατικοποίηση της

εργασίας, η βία και παρενόχληση, οι νεκροί και σακατεμένοι εργάτες και εργάτριες,  όλα αυτά είναι σε ημερήσια διάταξη. Τα βιώνουμε στο πετσί μας.

Στο κλάδο μας  έχουμε νεκρούς εργάτες ως αποτέλεσμα της άθλιας κατάστασης που έχουν επιβάλλει από κοινού όλες οι κυβερνήσεις και οι βιομήχανοι όπως στο εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), στις ιχθυοκαλλιέργειες  που μετράμε τα 2 τελευταία χρόνια 6 νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους και που ο όμιλος AVRAMAR κατέχει την πρωτοπορία.

Ξυλοδαρμούς και απειλές όπως πρόσφατα στην επιχείρηση ΓΕΩΡΓΑΛΑ στην Μεσσήνη, σε μετανάστες εργάτες γης στον Μαραθώνα Αττικής, στα Θερμοκήπια Θράκης στην Ξάνθη τα οποία ανήκουν στον όμιλο Πλαστικών Θράκης.

Εντατικοποίηση με λιποθυμίες για να βγει η παραγωγή των βιομηχάνων όπως στα συσκευαστήρια και κονσερβάδικα  στις περιοχές της Ημαθίας, Πέλλας, Αργολίδας κ.α.

Από την νέα αυτή λαίλαπα δεν εξαιρείται κανείς και καμία.

Μεγαλύτερες θα είναι οι επιπτώσεις σε μεγάλα τμήματα εργαζομένων που είναι πιο ευάλωτα στις ορέξεις της εργοδοσίας όπως οι εποχικά εργαζόμενοι που θα εξαναγκάζονται με μεγαλύτερη ευκολία να δουλεύουν μέχρι και 13 ώρες την ημέρα με την απειλή της μη ανανέωσης σύμβασης.

Αντίστοιχα περαιτέρω εντατικοποίηση θα υπάρχει και στους εργολαβικούς εργαζόμενους οι οποίοι θα δουλεύουν στον ίδιο εργοδότη που θα έχει περισσότερα από ένα ΑΦΜ ή σε άλλες εταιρείες Ε.Π.Α (εταιρείες προσωρινής απασχόλησης) που αναλαμβάνουν υπηρεσίες και έργα στους μεγάλους ομίλους του κλάδου όπως στις 3Ε, UNILEVER, PEPSICO, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, GALSBERG κ.α.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι η ψυχική και σωματική εξουθένωση των εργαζομένων αλλά θα υπάρξουν και επιπτώσεις στο εισόδημα και κατ΄επέκταση στην απονομή σύνταξης, εάν κάποιος καταφέρει να φτάσει σ΄αυτήν, καθώς ο στόχος των κυβερνήσεων είναι να μεγαλώσει και άλλο το όριο συνταξιοδότησης.

Πρόσφατα μέσα στο καλοκαίρι ενώ κατακαιγόταν η χώρα η ΝΔ ψήφισε «το δικαίωμα» κάποιος να μπορεί να εργάζεται ως τα 74 έτη.

Αυτή είναι η καθημερινή  επίγεια κόλαση. Πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων βαφτίζοντάς ως «δικαιώματα» τους, την ευελιξία, το ξεχείλωμα του χρόνου εργασίας, την δουλειά μέχρι τον τάφο!

  • Δηλαδή είναι δικαίωμα και πρόοδος οι 13ωρες εργασίας την ημέρα;
  • Το 8ωρο είναι αναχρονιστικό, όταν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να μένει ελεύθερος ημερήσιος χρόνος για ξεκούραση και ψυχαγωγία;
  • Είναι δικαίωμα των αφεντικών να παίρνουν 5 ώρες επιπλέον από την ζωή μας για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη;
  • Είναι επιλογή του καθένα οι 13 ώρες δουλειάς όταν ο μισθός, τα μεροκάματα είναι  στα τάρταρα και τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και σε συνδυασμό με την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα, φέρνει σε εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες;
  • Όπως δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή των εργαζομένων να σακατεύονται για τα συμφέροντα του εργοδότη έτσι δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή κανενός εργαζόμενου η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ αλλά δικαίωμα αποτελεί να παλεύει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους και τους συλλογικούς αγώνες, για να βελτιώνει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.
  • Είναι δικαίωμα του εργοδότη η επιβολή της 6ης μέρας εργασίας χωρίς ρεπό;
  • Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και όλων των επίσημων αργιών στο κλάδο τροφίμων – ποτών τώρα με το νέο τερατούργημα γίνεται δικαίωμα των εργοδοτών για δουλειά 365 ημέρες το χρόνο. Αίσχος! Να το πάρουν πίσω αυτό το νέο έκτρωμα!

Αν όλα τα παραπάνω είχε το θάρρος προεκλογικά η κυβέρνηση και ο Γεωργιάδης να ψελλίσουν είναι σίγουρο ότι δεν θα βρίσκανε ούτε την ψήφο τους.

Για αυτό με περίσσια θρασύτητα ο υπουργός Γεωργιάδης γυρνά όλο αυτό το διάστημα από κανάλι σε κανάλι και από ραδιοφωνικό σε ραδιοφωνικό σταθμό και διαφημίζει το νέο έκτρωμα του ως ότι καλύτερο υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Μάλιστα στην 1η συνεδρίαση της επιτροπής της βουλής είπε ότι οι καημένοι βιομήχανοι δεν βρίσκουν ειδικευμένους εργαζόμενους για αυτό φέρνει την 6η ημέρα εργασίας. Ακόμα δεν δίστασε να πει ότι το νομοσχέδιο του είναι σωστό και δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τα σωματεία που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς.

Υπουργέ Γεωργιάδη είσαι μεγάλος ψεύτης και πολιτικός απατεώνας.

Γιατί οι βιομήχανοι που δεν βρίσκουν ειδικευμένο προσωπικό είναι γιατί δεν πληρώνουν. Γιατί δεν ψάχνουν για εργαζόμενους αλλά για σκλάβους.

Τους διευκολύνεις ώστε να διευρύνουν την παραγωγή, τα κέρδη τους και να μην κάνουν νέες προσλήψεις. Ανησυχείτε όλοι σας ότι αν συμβεί αυτό η ανεργία θα πέσει κάτω από το 10% και θα αναγκαστείτε έστω και τότε να επαναφέρετε τις κομμένες τριετίες στους εργαζόμενους που και εσείς με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα το 2012 είχατε ψηφίσει.

Όμως δεν χορταίνουν τα αφεντικά σας οι βιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι και θέλουν να καταργηθούν στον κλάδο τροφίμων ποτών την Κυριακή αργία και όλες τις επίσημες αργίες ανοίγοντας το δρόμο για δουλειά μέχρι θανάτου σε όλη την μεταποιητική βιομηχανία της χώρας, σε όλους τους κλάδους.

Γιατί σπεκουλάρεις την δράση των σωματείων των ομοσπονδιών των εργατικών κέντρων που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν και αγωνίζονται ώστε να υπάρξουν κλαδικές-επιχειρησιακές ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για να καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι σας, που έχουν βάλει φρένο και έχουν καταργήσει κατακτήσεις προηγούμενων γενεών.

 Γιατί αν δεν είσαι ψεύτης και πολιτικός απατεώνας να μας φέρεις την συμφωνία έστω και ενός επιχειρησιακού σωματείου για το νομοσχέδιο.

Καταθέτουμε λοιπόν από αυτό το βήμα τα παρακάτω επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο τροφίμων και ποτών και που δεν ανήκουν τα περισσότερα στο ΠΑΜΕ(όπως βρώμικα διατυμπανίζεις ότι αυτή είναι απαίτηση του ΠΑΜΕ και κλαδικών συνδικάτων) και που ζητάνε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αισχρό νομοσχέδιο που φέρατε στην βουλή και ότι έχουν αποφασίσει να σας απαντήσουν με απεργία  στα ψέματα που σκορπάς δεξιά και αριστερά.

Σωματεία

EMFI (ΠΡΩΗΝ ΕΒΓΑ) – ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε ΑΘΗΝΑΣ – ΚΝΟΡ UNILEVER – ΚΟΥΡΤΑΚΙ – ΦΑΓΕ – ΤΑΣΤΥ – MONDELEZ ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΟΔΟΠΗ ΞΑΝΘΗ – ΖΟΥΡΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΑΕ – ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΕΠΕ – ΠΑΛΛΟΙΡΙΑ – AVRAMAR ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – HQF ΜΙΜΙΚΟΣ -ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΚΗ – ΑΓΡΟΖΩΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – ΔΕΛΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – AVRAMAR ΕΥΒΟΙΑΣ – AVRAMAR ΑΙΤ/ΝΙΑΣ – ΧΗΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -MONDELEZ ΤΣΙΠΙΤΑ – ΕΛΜΠΙΣΚΟ ΠΙΚΕΡΜΙ – ΕΛΜΠΙΣΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΙΟΛΗ ΛΑΜΙΑ – ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΙΟΝ ΑΡΤΑΣ

Όπως εντείνεις την καταστολή εσύ και η κυβέρνηση σου, στα σωματεία, στους συνδικαλιστές και στους εργαζόμενους που απεργούνε, αντιστέκονται και διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής και συνθήκες εργασίας, προστατεύεις τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας και του κράτους. Απειλείς με φυλάκιση και εξοντωτικές χρηματικές ποινές.

Σου λέμε λοιπόν ότι δεν θα φτάσουν οι φυλακές που έχει η χώρα και μάλλον θα χρειαστείς να ανοίξεις πάλι τα ξερονήσια και τους τόπους εξορίας για να χωρέσουμε. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ!!!

Φέρνεις το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ότι αυτός διώχνει την επένδυση του κατά τα άλλα μετόχου συγγενή του ΣΚΡΕΚΑ αλλά δεν λες ότι τους χάρισε η κυβέρνηση της ΝΔ 30 εκ. ευρώ από τα δάνεια που είχε πάρει η προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας δηλαδή χρήματα του φορολογούμενου λαού.

Δεν λες κουβέντα ότι υπήρχε έγγραφη συμφωνία ανάμεσα στους νέους ιδιοκτήτες και το επειχηρισιακο σωματείο να παραμείνουν στην εργασία τους ονομαστικά όλοι οι εργαζόμενοι μετά και την μετάβαση της επιχείρησης στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να μην γίνει καμιά απόλυση.

Παρά και όλα τα παραπάνω τελικά απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι ακόμα και οι απεργοσπάστες που είχε βάλει με τα  ΜΑΤ μέσα στο εργοστάσιο να δουλέψουν η εργοδοσία. Τελικά αυτή είναι η μοίρα των απεργοσπαστών και των ρουφιάνων. Και επειδή χρειάζονται εργατικά χέρια για να βγει η δουλειά έχουν προσλάβει εργαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία αποδεικνύοντας σε όλη την εργατική τάξη τι μας περιμένει εάν δεν ανατρέψουμε συθέμελα αυτό που καλά υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

Γιατί σήμερα το ρεαλιστικό και σύγχρονο είναι να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και  μεροκάματα ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στις βιομηχανίες και τους χώρους δουλειάς του κλάδου!

Είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο είναι με το μέρος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλο και μεγαλύτερες εργατικές δυνάμεις θα μπουν στις μάχες που έχουμε να δώσουμε στο μέλλον. Η προοπτική της μαζικοποίησης και της ανασύνταξης περνά σε ένα μεγάλο βαθμό από την καθημερινή και κοπιαστική δουλειά μας. Οργανώνουμε τον αγώνα,  δημιουργούμε δεκάδες νέα εργατικά σωματεία στον κλάδο, εξασφαλίζουμε μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς την ορθότητα και την υπεροχή της γραμμής που έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ, απέναντι στην χρεοκοπημένη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στον πόλεμο που μαίνεται και που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ απαντάμε με πόλεμο, απαντάμε με απεργία.

Το διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε απεργία στον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Για αυτό από αυτό το βήμα στην σημερινή μας συγκέντρωση κάνουμε ανοιχτή πρόταση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ στις 21 Σεπτέμβρη με την απεργιακή συγκέντρωση εδώ στην Αθήνα στις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Είμαστε, να εξασφαλίζεται η α

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....