Ομιλία Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην Συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Καλαμάτα(VIDEO)

image_pdfimage_print


Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι της Kαλαμάτας και των άλλων περιοχών

Αντιπρόσωποι που ήρθατε από όλοι την Ελλάδα,

Εκ μέρους της ΔΑΣ και των αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκ μέρους των συνδικάτων που τόσο καιρό δίνουμε την μάχη δίπλα-δίπλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και δικαιώματων, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα, για να έρθουν μπροστά οι δίκες μας ανάγκες.

Αυτόν τον αγώνα που απαιτεί σύγκρουση με τους κηφήνες, τους χαραμοφάηδες, τη μαφία του συνδικαλισμού, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που ήρθαν στην Καλαμάτα για τη ξαπλώστρα και την καρέκλα και τους κάνατε να χάσουνε τον ύπνο τους. Δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη, παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα που οι διάφοροι Παναγόπουλοι, οι Βασιλόπουλοι, οι Κιουτσούκηδες, οι Καραγεωργόπουλοι έχουν δημιουργήσει υπηρετώντας τις κυβερνήσεις τους και τα αφεντικά τους, τους δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Η Εργατική τάξη, τα ζωντανά συνδικάτα, οι αγώνες δεν έχουν μπει στο γύψο που θέλουν να επιβάλλουν.

Επιτρέψτε μας να σχολιασιουμε τη χθεσινοβραδινή ταινία επιστημονικής φαντασίας «ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ» που βγηκε χθες στους κινηματογραφους, στα ιντερνετ και τα σαιτ.

Μια ταινια, στην οποια οι «εκπροσωποι των εργατων» με το ελάχιστο μηνιατικο των 8,000 ευρω καθαρα,  αφήνουν στην άκρη τον αστακο και το χαβιαρι, με χέρι τρεμάμενο και φωνη που σπαει από τα ουζακια που έπιναν τοσες μερες στα τσιπουραδικα της περιοχης, με μετωπο ελαφρα κοκκινισμένο από τον ήλιο της ξαπλώστρας, μας κάνουν την χάρη να μας μιλήσουν για το δράμα τους. Το δράμα των εργατοπατέρων που τους αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι. Το δράμα τους που αποκαλύπτονται από τα ίδια τους τα λεγόμενα ότι δεν ξέρουν καν τι ώρα σηκώνονται οι εργάτες για δουλειά.

Το δράμα τους ότι τους πολιορκούν δήθεν μαθητές δημοτικού. Το δράμα τους ότι δήθεν είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ξενοδοχείο και δεν μπορούν να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Γι’ αυτό και προσπαθούσατε όλες αυτές τις μέρες να κάνετε φεις κοντρόλ, προτείνατε να μπαίνουν στο συνεδριακό χώρο 3-3, σαν να είμαστε πάλι στη χούντα.

Γι’ αυτό ζητήσατε την παρουσία εισαγγελέα, που χωρίς διάψευση φαίνεται πως ήταν οικότροφος στο ίδιο ξενοδοχείο με εσάς.

Είναι προκλητικοί! Μας καταδικάζουν σε δουλειά από τα γενοφάσκια μας μέχρι το τάφο και δεν θέλουν να σηκώνουμε κεφάλι.Όμως για αυτό, επειδή αυτή η ΓΣΕΕ υπογράφει ξανα και ξανα το σφαγιασμό της εργατικής τάξης, γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει γίνει κέντρο της εργοδοσίας, για αυτό και οι εργαζόμενοι είναι εδώ και βροντοφωνάζουμε ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας!

Θέλετε συνέδριο στη μουγκα, μακριά από τους εργάτες!

Συμφωνείτε μόνο στο φαγοπότι, στην καρέκλα και στην νοθεία, στους μηχανισμούς, στις μεταξύ σας συναλλαγές των κουκιών ώστε όλοι σας να είστε ευχαριστημένοι.

Συμφωνείτε με τα αφεντικά στο τσάκισμά των εργατών, με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, στην σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων. Με αυτούς κάθεστε και τα λέτε όμορφα και ωραία στους κοινωνικούς σας διαλόγους! Συμφωνείται στο χτύπημα των αγώνων, της απεργίας, φέρατε ξεδιάντροπα τα αιτήματα της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία.

Δε θέλετε συνέδριο! Δε θέλετε συζήτηση! Σας καταλαβαίνουμε…

Αν θέλατε πραγματικό συνέδριο είναι σίγουρο ότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στην φόρα οι μηχανισμοί σας, τα σκάνδαλα σας όπως το φαγοπότι στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, οι πρόεδροι ΑΕ και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων όπως η φιλενάδα σας από τα ΜΥΜΑΡΚΕΤ που την παρουσιάσατε και αυτήν ως εργαζόμενη, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Εμείς  οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα. Αντιθέτως από την Τέταρτη και μια πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνέδριου γίναμε μάρτυρές απαράδεκτων, άθλιων και κωμικοτραγικών διαδικασιών, με τις κάρτες των αντιπροσώπων  να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, σε πισίνες, καφετέριες και στα μαξιλάρια των κρεβατιών και το ρολό αυτό να έχουν αναλάβει συναδέλφωσες καμαριέρες από τα ξενοδοχεία. Ο λόγος ήταν προφανής. Δεν ήθελαν καμία πιστοποίηση των αντιπροσώπων! Ήθελαν να μπουν στο Συνέδριο όλοι οι νόθοι και οι εργοδότες για να νομιμοποιήσουν οι ίδιοι την παρουσία τους. Το ίδιο επιχείρησαν όλο αυτό το διάστημα και στην ΟΙΥΕ.

Από την πρώτη μέρα λοιπόν ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό! Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών, δεν μπορεί να έχει μέσα όλους αυτούς που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος ςτων αντιπροσώπων του Συνεδρίου.

Όλα τα παραπάνω τα κάναμε γνωστά στους εργαζομένους. Πρέπει να το γνωρίζουν και οφείλουμε να τους ενημερώνουμε. Και δε θα σταματήσουμε εδώ. Από αύριο το πρωί δε θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δε θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ότι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αυτή η εκλεκτή αφρόκρεμα των εργατοπατέρων με πρώτο βιολί τον πρόεδρό τους επιχειρούν να δώσουν συνέχεια στο προκλητικό παραμύθι τους, ότι τάχα οι κινητοποιήσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών είναι αυτές που εμποδίζουν την διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ! Χθες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμα κωμικοτραγικό βιντεάκι οπού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ως σύγχρονος Βασίλης Καΐλας κλαίγεται που δεν κινητοποιήθηκε η κρατική καταστολή για να τσακίσει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών και των εργατών. Ήθελαν εάν ακόμα συνέδριο με ΜΑΤ, μπράβους, ασφαλίτες, με το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στις εργατικές διαδικασίες.

Ξέρουν πολύ καλά όμως ότι το ταξικό κίνημα της χωράς δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες ούτε νόθους ούτε μπράβους ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να μάχεται και να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες, χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες – συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δίκες τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!

Τους χαρίζουμε όλη τη σαπίλα, όλη τη δυσοσμία που αναδύουν.

Ότι και να κάνουν ότι και να πουν, δε μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα!

Δε μπορούν να κάνουν τους εργάτες τραμπούκους και τους τραμπούκους εργάτες!

Δε μπορούν να λερώσουν τους αγώνες της τάξης μας, τους νεκρούς εργάτες στην Καλαμάτα, να στήνουν φιέστες για λίγους και εκλεκτούς, με προσκεκλημένους τους πάντες αλλά όχι τους εργάτες – αντιπροσώπους.

Δε μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που της έχουν βγάλει τα ματιά μέσα στα σωματεία  όλες αυτές τις μέρες μέσα στα εργατικά συνέδρια.

Δε μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο οι εργοδότες όπως ο γνωστός πλέον Καραγεωργόπουλος που χτίζει αξιοθαύμαστη καριέρα ως απόφοιτος της σχολής της ΓΣΕΕ, που Δευτερά – Τέταρτη – Παρασκευή παραιτείται και Σαββατοκύριακο επιστρέφει, που τις μονές μέρες εκλέγεται από τη μια Ομοσπονδία και τις ζυγές από άλλην λες και τα σωματεία είναι τσιφλίκι του.

Η εξαφάνισή τους όλες αυτές τις μέρες επιβεβαιώνει πλήρως ότι όλη αυτή η συνδικαλιστική μαφία, το μόνο που φοβάται είναι η μαζική παρουσία των ίδιων των εργαζομένων!

Το ξαναλέμε: Αν νομίζουν από αύριο θα είναι μια ιδιά μέρα είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χωρά μας έλεγαν “συνεχίστε”, εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι εδώ στην Καλαμάτα που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά δε μπορούν να ανεχτούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες, των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα ακόμα βήμα! Να συμπορευτούν μαζι μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε μαζι με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδηλώνουν στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που τους στηρίζουν όλη τη χώρα έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα..

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε οτι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση.. Είτε τώρα είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα ειναι πραγματικά εργατικό!

Comments are closed.