Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

OME: Καταγγέλουμε τον εμπαιγμό των εργαζομένων του ΙΓΜΕ από την κυβέρνηση

0

Επί αρκετούς μήνες οι πολιτικοί και νομικοί «παράγοντες» του ΥΠΕΝ, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέπαιζαν τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, με την δέσμευση ότι μέσα στον Ιούλη θα περνούσε τροπολογία που συντάχθηκε από το Υπουργείο για να λυθεί επιτέλους η πολυετής μη ομαλή μισθολογικά και εργασιακά κατάσταση και να αποδοθούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα δεδουλευμένα τους από το 2013.

Ο εμπαιγμός έφθασε στο σημείο της μετάθεσης ευθυνών στο Υπουργείο Οικ, το οποίο ουδέποτε όπως παραδέχεται ότι είχε λάβει, πόσο μάλλον να φέρει αντιρρήσεις επί τροπολογίας.

Ο εμπαιγμός είναι πλέον εμφανής και προκλητικά απαράδεκτος. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ζητιάνοι. Ζητάνε το αυτονόητο. Τα δεδουλευμένα τους. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ δίνουν συνεχείς μάχες διαχρονικά για να κρατηθεί ο φορέας λειτουργικός, όχι μόνο με την Επιστημονική τους προσφορά στην Έρευνα, αλλά και με τους αγώνες τους που απέτρεψαν τις προσπάθειες της συνεχούς απαξίωσης και κλεισίματος του στρατηγικού για την χώρα φορέα.. Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι που απέμειναν είναι περίπου 150 με μέσο όρο ηλικίας 63 ετών, προσλήψεις δεν πραγματοποιούνται και η κυβέρνηση δείχνει την μέγιστη ασέβεια στην διαχρονική προσφορά των εργαζόμενων  προσπαθώντας με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις παλαιότερων εποχών να εποχής να τους εμπαίξει.!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.ΕΝ., ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΣΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ!

Η ΟΜΕ θα παρευρίσκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΓΜΕ και θα δώσει την μάχη σήμερα μαζί τους για να ολοκληρωθεί θετικά ο 9χρονος αγώνας τους!

Καλούμε επίσης τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα όλες τις κενές οργανικές θέσεις και να δώσει λύσεις σε όλα τα ζητήματα επιβίωσης και συνέχισης του ερευνητικού έργου του φορέα, προκειμένου να συνεχίσει το ΙΓΜΕ την προσφορά στην χώρα με την έρευνα του ορυκτού πλούτου της χώρας.


Το δελτίο τύπου του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ

 

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ), διαπιστώνουν ότι εμπαίζονται από την πολιτική ηγεσία, σχετικά με τις εξελίξεις στη σημαντική εκκρεμότητα της μη ομαλής μισθολογικά και εργασιακά κατάστασης που έχει προκύψει κατά τη μεταφορά των εργαζομένων από το πρώην ΙΓΜΕ στην νυν ΕΑΓΜΕ και την μη καταβολή έως και σήμερα δεδουλευμένων που έχουν παρανόμως (όπως αποφαίνεται πλήθος δικαστικών αποφάσεων) παρακρατηθεί.

Έως και χθες 26.07 διαφαινόταν μια θετική εξέλιξη, με την ψήφιση της τροπολογίας που διαβεβαίωνε ότι έχει καταθέσει ο Υπουργός ΠΕΝ για την επίλυση του προβλήματος  σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από τον Υπουργό και θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα. Αναμενόταν και η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Για το λόγο αυτό, απευθύναμε έκκληση στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κύριο Θ. Σκυλακάκη, ενημερώνοντάς τον αναλυτικά μέσω επιστολής μας τόσο για το ιστορικό και θεσμικό πλαίσιο, όσο και για το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η τροπολογία, τονίζοντας ότι μπορεί να ψηφιστεί χωρίς επιβάρυνση του τρέχοντος προϋπολογισμού. Δηλώσαμε επίσης διαθέσιμοι σε μια συνάντηση με τον Υφυπουργό για να αναλυθεί η πρότασή μας και δια ζώσης.

Δυστυχώς όμως σήμερα, από την επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο του κυρίου Θ. Σκυλακάκη,  προέκυψε ότι ο Αν. Υπουργός δεν έχει ενημερωθεί για την τροπολογία και δεν έχει συνεννοηθεί σχετικά με τον Υπουργό ΠΕΝ κύριο Κων/νο Σκρέκα.

Προκύπτει προφανώς ότι επιχειρείται εμπαιγμός των εργαζομένων!

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ), αύριο Πέμπτη 27/7/23 στις 13:00,  θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ, απαιτώντας από τον Υπουργό ΠΕΝ να τηρήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις του και να προωθήσει για ψήφιση την τροπολογία αυτή, μετά από ενημέρωση και σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών.

Καλούμε ξανά, όλους όσους μας έχουν συμπαρασταθεί μέχρι σήμερα στον αγώνα μας για να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί αποτελεσματικά για την Πολιτεία και την κοινωνία, μια κρατική γεωλογική – μεταλλευτική υπηρεσία, να συμβάλλουν με όποιο τρόπο και μέσο μπορούν για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.