ΟΜΕ – Αίτημα συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς για τις απολύσεις στην EDILMAC

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριοι αρμόδιοι Υπουργοί,

στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. έληξε τη σύμβαση έργου που είχε με έναν εκ των εργολάβων της (EDILMAC) και ο εργολάβος απολύει 92 εργαζόμενους διότι δεν έχει άλλη δραστηριότητα για να τους απασχολήσει.

Επειδή το εργολαβικό έργο (ανάπτυξη των υπόγειων στοών στο μεταλλείο Ολυμπιάδας) το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, κατά δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε, θα συνεχιστεί από την ίδια την εταιρία ,τίθεται εκ μέρους των απολυόμενων εργολαβικών εργαζομένων το εύλογο και δίκαιο αίτημα της συνέχισης της εργασίας τους προσλαμβανόμενοι στην μητρική εταιρία η οποία δυστυχώς όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της πρόσληψης αλλά αρνήθηκε ακόμη και το αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους των απολυόμενων εργαζομένων (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδος)

Η Ομοσπονδία μας στηρίζοντας το αίτημα των εργαζόμενων, το οποίο είναι απολύτως δίκαιο θεωρεί απαράδεκτο να «πετιούνται στο δρόμο» 92 εργαζόμενοι από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. (η οποία δεν δέχεται καν να τους συναντήσει), ιδιαίτερα τη στιγμή που τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο τη νέα επενδυτική συμφωνία, η οποία θα είχε πολλαπλά κοινωνικά οφέλη αλλά οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι, κατά κύριο λόγο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, βιώνουν απολύσεις.

Εκτιμούμε ότι μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατό, μαζί με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου, θα μπορούσαμε να συνεκτιμήσουμε τους τρόπους εκείνους όπου θα ήταν δυνατή η παρέμβασή σας, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς εισόδημα 92 οικογένειες και να προσληφθούν στην εργοδότρια εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις εργασιακές τους υπηρεσίες στην εξορυκτική διαδικασία, την στιγμή που οι μεταλλωρύχοι αυτοί είναι απόλυτα εξιδεικευμένοι με πολυετή εμπειρία στα μεταλλεία (και ειδικότερα με πολυετή προϋπηρεσία στα μεταλλεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.), σε δύσκολες συνθήκες στην υπόγεια εξόρυξη.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...