Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου τιμά την 9η Μάη, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Τη μέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη των λαών επί του φασιστικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού του «Άξονα» και των συμμάχων του. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα.

77 χρόνια μετά εμπνεόμαστε από τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή, αλλά και στα μετόπισθεν, παλεύοντας ενάντια στην ξένη κατοχή, για την απελευθέρωση, αλλά και για την απαλλαγή από τη βαρβαρότητα κάθε ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Το μήνυμα της Νίκης αυτής 77 χρόνια μετά φωτίζει την πίστη στη δύναμη του λαού που μπορεί όταν το αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του και μαχητικά να μπει στο προσκήνιο. Εμπνεόμαστε από το μήνυμα αυτό και δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους γυναικών. Κηρύττουμε το δικό μας πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που σπέρνουν τους πολέμους και την προσφυγιά, τη γενικευμένη ανασφάλεια, την εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου, θα βρίσκεται το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μάη, στις 19:00 στο μνημείο της Ακροναυπλίας όπου θα προβεί σε κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάλεσμα σε σύσκεψη 21 Μαρτίου

Οι εξελίξεις με τις πολεμικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και η επέκταση του...

Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ.: Απόφαση συμμετοχής του Σωματείου μας στη σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 4 Απρίλη

Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 04/04/2026 με τίτλο:...

Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου: Στον αέρα η προμήθεια γ-κάμερας στο Βενιζέλειο

Έξι μήνες μετά την οριστική παύση λειτουργίας της γ-κάμερας του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής (βλέπε σχετικό...