Ολοκληρώθηκε το 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ

0

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ, που φιλοξενήθηκε στην Ρώμη της Ιταλίας απο την Συνδικαλιστική Οργάνωση USB.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της εκλογής της νέας ηγεσίας της ΠΣΟ, Προεδρικού Συμβουλίου, Γραμματείας και Γενικού Γραμματέα.

Στα όργανα της ΠΣΟ εκφράστηκε ανανέωση σε ποσοστό σχεδόν 30% ένδειξη και της συσπείρωσης και συμμετοχής στην ΠΣΟ νέων συνδικάτων και συνδικαλιστών από όλες τις ηπείρους.

Στην θέση του Γενικού Γραμματέα εκλέχτηκε ο Πάμπης Κυριτσης, πρώην Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της ΠΣΟ για σειρά ετών.

Πρόεδρος της ΠΣΟ επανεκλέχτηκε από το Συνέδριο ο Mzwandile Michael Makwayiba από τη Νότιο Αφρική. Το ΠΑΜΕ εκλέχτηκε στην θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, ενώ Επίσης το συνέδριο αποφάσισε ότι η έδρα της ΠΣΟ θα παραμείνει στην Αθήνα με την στήριξη του ΠΑΜΕ ενώ το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ θα έχει πλέον την έδρα του στην Ιταλία υπό την ευθύνη της USB Ιταλίας. Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την Διεθνή.

Μετά την λήξη των εργασιών του συνεδρίου το ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τους νεαρούς εθελοντές της USB που στήριξαν όλες αυτές τις μέρες την διεξαγωγή του συνεδρίου για να τους ευχαριστήσει για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Επίσης το συνέδριο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Cosco και της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα.  

Τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ θα δημοσιεύσει στα ελληνικά μέρος των παρεμβάσεων και των ομιλιών του συνεδρίου.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.