Οι Πρώτες Οργανώσεις που Υπογράφουν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες-Μετανάστες

Δημοσιεύτηκε στις

Οι Πρώτες Οργανώσεις που Υπογράφουν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

Αγωνιζόμαστε για έναν Κόσμο

Χωρίς Φτώχεια, Πολέμους, Προσφυγιά

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο γινόμαστε μάρτυρες της εξάπλωσης των πολεμικών εστιών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Οι λαοί των Βαλκανίων και της Μεσογείου πληρώνουν τις συνέπειες της αλλαγής συνόρων, του διαμελισμού κρατών και της συνεχούς καλλιέργειας του εθνικιστικού μίσους, των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο πλαίσιο των καπιταλιστικώνανταγωνισμών, των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν τις κυβερνήσεις κάθε χώρας να δαπανούν τεράστια ποσά για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό προχωρούν σε επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, επιβάλλουν ιδιωτικοποιήσεις, εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό, αξιοποιούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Οι επεμβάσεις και πόλεμοι, η καταλήστευση του πλούτου ολόκληρων χωρών από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έχουν προκαλέσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών. Εκατοντάδες χιλιάδες, στον αγώνα για την επιβίωση, διωγμένοι από τις πατρίδες και τα σπίτια τους, οδηγούνται στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία κ.α. προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο, ή να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.

Η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες, οι κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχουν μετατρέψει μια σειρά χώρες σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών. Σε διάφορες περιοχές όπως στα νησιά της Ελλάδας οι πρόσφυγες κλείνονται σε σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», χωρίς υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, χωρίς να καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες σε στέγαση. Πιο οξυμένο είναι το πρόβλημα για τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη τα συνδικάτα παράλληλα με τον αγώνα για το μισθό, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να εντάξουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει. Ο αγώνας μας θα γίνεται αποτελεσματικός στο βαθμό που συνδέει την υπεράσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, την πάλη για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί με την πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που αποδεδειγμένα γεννάει και θρέφει τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν.Αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

Οι πρόσφυγες χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Τα σωματεία χρειάζεται να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων. Οι ρατσιστικές κραυγές δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις εικόνες της βαρβαρότητας, των εγκλωβισμένων, με τις εικόνες των πνιγμένων που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην στεριά. Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε κάθε χώρα για να στηρίξουμε άμεσα, με πρακτικά μέσα τους πρόσφυγες που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια.

Τα Συνδικάτα που υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο καλούμε τους εργαζόμενους των χωρών μας, της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε κοινή δράση και συντονισμό Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

Καλούμε σε Δράσεις και Πρωτοβουλίες σε κάθε χώρα

18 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών

Διεθνής Βδομάδα Αλληλεγγύης των Συνδικάτων σε Πρόσφυγες και Μετανάστες 18-24 Δεκέμβρη

Με επισκέψεις των συνδικάτων σε χώρους προσφύγων-μεταναστών, προσφορά υλικής βοήθειας, τροφίμων, φαρμάκων κτλ στους μετανάστες, δώρα στα μικρά παιδιά

21 Γενάρη 2020 Αγωνιστικές Δράσεις σε κάθε χώρα

Τα Συνδικάτα να προχωρήσουν σε καμπάνια ενημέρωσης-συζήτησης των εργαζομένων σε κάθε χώρα με το κοινό κάλεσμα των συνδικάτων που να κορυφωθεί με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρα στις 21 Γενάρη 2020

Με σύνθημα

Αγωνιζόμαστε για έναν Κόσμο

Χωρίς Φτώχεια, Πολέμους, Προσφυγιά

 

ΔΑΝΙΑ – Brick Layers Branchclub of North Jutland 

ΙΤΑΛΙΑ – USB

ΤΣΕΧΙΑ– OS CMS

ΚΥΠΡΟΣ – Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ΠΕΟ

ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΜΕ

ΣΕΡΒΙΑ – SLOGA

ΤΟΥΡΚΙΑ – KONUTIS

ΤΟΥΡΚΙΑ – SOSYALIS

ΤΟΥΡΚΙΑ – NAKLIYAT IS

ΣΟΥΗΔΙΑ– SEKO Klubb 111

ΙΡΑΚ – Federation of Workers’ Councils and Unions in Iraq (FWCUI)

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ –PalestineWorkersUnionCoalition

ΣΥΡΙΑ – GFTU

Περισσότερα

Για το θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Κεφαλληνού

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη την συναδέλφισσα, την συναγωνίστρια και συντρόφισσα μας Μαρία Κεφαλληνού...

Να σταματήσουν οι εκβιασμοί των εργαζομένων στη ΔΥΠΑ

Η εκβιαστική λογική της Διοίκησης της ΔΥΠΑ απέναντι σε εργαζόμενους του πρώην οργανισμού του...