Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Να ανακληθούν οι απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων στην DPG Media

Δημοσιεύτηκε στις

Να ανακληθούν οι απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων στην DPG Media

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση δύο εργαζομένων, από το newsbomb (DPG Media).

Ως αιτία για τις απολύσεις προβλήθηκε ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του αρχισυντάκτη και συντάκτριας  πρωτοσέλιδου της εφηερίδας «Μακελειό», ως «χυδαίου». Το πρωτοσέλιδο αφορούσε καταγγέλλουσα, για βιασμό και βαριές σωματικές βλάβες.

Με συνοπτικές διαδικασίες οι δύο εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως το πρωί της Δευτέρας (24/4) πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της εταιρείας για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Μεσολάβησε η ανάκληση της απόλυσης της διευθύντριας της ιστοσελίδας, που έδωσε την έγκρισή της για να γραφτεί το θέμα, όχι όμως και της απόλυσης των δύο εργαζομένων, καθώς φαίνεται να χρεώνεται σε εκείνους αποκλειστικά η χρήση του όρου «χυδαίο» για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διαμηνύουμε με κάθε τρόπο, πως οι τακτικές αυτές και οι απαράδεκτες απολύσεις δε θα μείνουν αναπάντητες.

Καλούμε τις ενώσεις του κλάδου να καταγγείλουν τις απαράδεκτες απολύσεις. Απαιτούμε να ανακληθούν εδώ και τώρα οι απολύσεις των δύο εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο.

Καμία προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων στον κλάδο. Καμία ανοχή απέναντι στον «κιτρινισμό» και στην αισχρολογία.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση υπαλλήλων του Δημοσίου στο ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα καθώς διεξάγεται η πρότυπη δίκη...

Κυριακή 15 Ιουνίου η χορωδία του ΠΑΜΕ τραγουδάει σε εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό

Κυριακή 15 Ιουνίου,  η χορωδία του ΠΑΜΕ τραγουδάει σε εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό...

Ενημέρωση για την ηλεκτρονική επικοινωνία με το ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας ενημερώνουμε ότι από Τρίτη 10 Ιουνίου οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email)...