Οι εκλεγμένοι στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας με την«Ταξική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πλειοψηφίας  της ΠΑΣΚΕ να υπονομεύσουν την  απεργία

image_pdfimage_print

Οι εκλεγμένοι στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας με την«Ταξική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πλειοψηφίας  της ΠΑΣΚΕ να υπονομεύσουν την  απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Ενώ ήδη η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πάτρας, Πειραιά, Κέρκυρας κλπ) και πρωτοβάθμια σωματεία έχουνε πάρει απόφαση και προετοιμάζουν την απεργία για τις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο, το ΕΥΚ Καβάλας «σφυρίζει αδιάφορα». Εδώ και 5 μέρες οι εκλεγμένοι στο ΔΣ με την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να έρθουν σε επαφή μετον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Εκτός των άλλων ζητήσαμε και εγγράφως να καλέσουν ΔΣ.Ο Πρόεδρος όμως και η πλειοψηφία βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία! Έπειτα από 5 ολόκληρες ημέρες απάντησε τηλεφωνικά πως δεν πρόκειται να συγκαλέσει ΔΣ και πως προετοιμάζει … σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων για τις 25/9, μία ημέρα δηλαδή μετά από την απεργία!

Όπως και σε άλλες πόλεις έτσι και στην Καβάλα, ακολουθώντας τις εντολές της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο, να διασπάσουν το εργατικό κίνημα, προσφέροντας χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Επιδίδονται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγουν ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών.Το ΠΑΜΕ έγκαιρα έχει καταγγείλει το ξεδιάντροπο σχέδιο τους. Αλλού βάζουν τους μηχανισμούς τους να παίρνουν αποφάσεις για τις 25/9 αντί για τις 24/9, αλλού εξαφανίζονται και στην Καβάλα … καλούν σε σύσκεψη μετά την απεργία!

Δεν μας εκπλήσσουν. Οι εργαζόμενοι της Καβάλας τους γνωρίζουμε και από την καλή και από την ανάποδη! Είναι οι ίδιοι που με νοθείες και σε συνεργασία με την εργοδοσία κάνουν εκλογές για να παράγουν αντιπροσώπους και να μοιράζονται καρέκλες. Που επιστρατεύουν την ασφάλεια και μπράβους. Που έχουν καταντήσει το Εργατικό Κέντρο «φάντασμα»!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία της Καβάλας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να γυρίσει την πλάτη στην υπονόμευση που επιχειρεί η ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ. Να παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, με κάθε τρόπο να οργανωθεί η απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ!

Comments are closed.