Οι ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής που η εταιρία ζητά να κατέβουν από την ιστοσελίδα του

0
image_pdfimage_print

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ

Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι,

Η Cosmos Line, τηλεφωνικό κέντρο στη Λιοσίων αποτελεί άλλο ένα σκλαβοπάζαρο στον κλάδο μας. Με απύθμενο θράσος λανσάρουν σε αγγελίες παχυλούς μισθούς, που «φτάνουν» μέχρι και τα 1300 € πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανάγκη κάθε άνεργου να βρει ένα μεροκάματο. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όχι μόνο δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, αλλά έχουν την απαίτηση να δουλεύουν και ανασφάλιστοι, υπογράφοντας και δήλωση. Οι εργαζόμενοι μένουν λίγες μέρες και πληρώνονται με το κομμάτι των πωλήσεων που κάνουν, μεροκάματα όμως που ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ. ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ. Παράλληλα όμως οι εργαζόμενοι όσες μέρες και να μείνουν ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Όταν αναρωτιούνται ή δε δέχονται να υπογράψουν την ανασφάλιστη δουλειά, βάζουν τραμπούκους που ξεπηδάν από δεξιά και αριστερά να τρομοκρατήσουν και να τους πετάξουν έξω από το κτήριο.

Ανακυκλώνουν κάθε μέρα δεκάδες ανέργους που πάνε με την ελπίδα ότι θα έχουν ένα μεροκάματο για αυτούς και τις οικογένειες τους. Μας κοροϊδεύουν!

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Μην τους αφήνεις να σου πίνουν το αίμα. Με το να παραιτούμαστε, να κάνουμε ένα σχόλιο στο internet δεν κερδίζουμε κάτι. Το αντίθετο: όσο δεν οργανώνουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτή την επίθεση, όσο δεν τους εμποδίζουμε, αυτοί συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται, μένουν ασύδοτοι. Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα. Μπορούμε να το κάνουμε, γιατί εξαιτίας της δικής μας δουλειάς πλουτίζουν οι εταιρίες και μετράνε κέρδη.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ

Έλα σε επαφή με το σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Μην του χαρίζεις τα μεροκάματά σου. Έλα να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε τις κινήσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Για να σταματήσουν χρειάζεται οργανωμένη πάλη και αγώνας. Από την άλλη χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που στηρίζουν τους εργοδότες και την εκμετάλλευση μας.

Αντί να παραιτείσαι διάλεξε το δρόμο του αγώνα,

στο πλευρό του σωματείου σου, στο ΣΕΤΗΠ.

Εμείς έχουμε τη δύναμη

 

 

 

ΑΦΟΥ ΨΑΞΑΜΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…..

 

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Ο «όμιλος εταιρειών ΚΑΛ» ( Cosmos Line, Alpha Lev, Info) που εδρεύει στη Λιοσίων 104, ασχολείται με κτηματομεσιτικά, τηλεφωνικές πωλήσεις, συσκευές ενέργειας, «βρίσκει» δουλειά στο εξωτερικό. Οι αγγελίες βρίσκονται σε γνωστή εφημερίδα με χίλιες δυο επωνυμίες. Ανακυκλώνει κάθε μέρα, δεκάδες εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει, αφού άλλα τάζει στις αγγελίες και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας εργάζονται ανασφάλιστοι, τους βάζουν καρτελάκι που αναγράφει το ποσό του μισθού, τον οποίο ποτέ δεν παίρνουν. Για τους εργαζόμενους που ασφαλίζει, η εταιρία  «τρώει» ένσημα αφού τους κολλάει ένσημα 4ωρου αντί για 6ωρου. Δηλαδή το ένσημο είναι μισό! Ταυτόχρονα, οι εκπαιδεύσεις δεν πληρώνονται, λες και οι εταιρίες είναι εκπαιδευτικός οργανισμός.

Οι εργαζόμενοι βέβαια κάνουν και ασκήσεις! Όταν εμφανίζεται η επιθεώρηση εργασίας ή το ΙΚΑ για έλεγχο, δασκαλεύουν τους εργαζόμενους να πουν ψέματα για να  μην έχουν πρόστιμα, να κάνουν δήθεν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κλειστά τα κινητά για να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Με τον τραμπουκισμό στο μάξιμουμ, αν κάποιος εργαζόμενος υποστεί όλα τα παραπάνω και έρθει η στιγμή να πληρωθεί, ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει μισθός και η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Μάλιστα αν υπάρχει και κάποια ακύρωση, οι εργαζόμενοι τρώνε….. πρόστιμο.

Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι άθλιες. Εργάζονται χωρίς διαλείμματα και μάλιστα καπνίζουν μέσα το χώρο, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι κατάλληλος για εργασία. Επίσης οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο «όμιλο» είναι εκατοντάδες, από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ μέχρι και…. το ιντερνέτ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

 

Share.

Comments are closed.