Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUC- ETUC

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUCETUC, όπως και αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη

Για όσους πέφτουν από τα σύννεφα με την σύλληψη του ΓΓ της ITUC (Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας) και μέχρι ώρες πριν τη σύλληψή του επίσης Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ-ETUC, υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι οργανώσεις δεν είναι συνδικάτα, αλλά δημιουργήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και λειτουργούν με στόχο τον έλεγχο του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ITUC-ETUC έχουν άριστες σχέσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, κυβερνήσεις όπως των ΗΠΑ, του Ισραήλ, κτλ.

Ο ανοιχτά διακηρυγμένος, λόγος ύπαρξης της ΣΕΣ είναι  «… Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει την ευθύνη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, το σημαντικότερο επίτευγμα του τελευταίου αιώνα» (σελ 2, Διακήρυξη της ETUC, 2019-2023). Και πως να μην είναι αφού ο προϋπολογισμός της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων χρηματοδοτείται κατά 75% από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ίδιες αυτές οργανώσεις χρηματοδοτούν/επιδοτούν/επιχορηγούν ανοιχτά συνδικάτα και συνδικαλιστές για να στηρίξουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των μονοπωλίων. Οργανώνουν δραστηριότητες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών συνδικάτων στην …Αφρική, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική στη Μέση Ανατολή αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη.

Συνδικαλιστές, που στις χώρες τους δεν είχαν κάνει ποτέ ούτε μισή μέρα απεργία, έτρεχαν με βαλίτσες γεμάτες (με τι άραγε) να «εκπολιτίσουν» τα συνδικάτα των αναπτυσσόμενων χωρών. Το Κατάρ είναι εξαίρεση, από ότι φαίνεται, μόνο στο ότι οι βαλίτσες αυτή την φορά είχαν αντίθετη κατεύθυνση. Το σκάνδαλο για την ΕΕ είναι ότι αντί να εξαγοράζει η ΕΕ συνδικάτα, μια άλλη χώρα εξαγόρασε ένα δικό της παιδί.

Για όσους θα τρέξουν να πουν ότι αυτά ήταν λάθη μιας παλιάς ηγεσίας, στο Συνέδριο της ITUC το Νοέμβρη του 2022, εν μέσω ιμπεριαλιστικού πολέμου, η  ITUC υποδέχτηκε τον μακελάρη Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν που ευχαρίστησε ξανά και ξανά την ITUC για την συμβολή της. Μια βδομάδα μετά ο Μπάιντεν απαγόρεψε την απεργία των εργαζομένων στα τρένα των ΗΠΑ και ο νεοδιορισθείς Γενικός Γραμματέας της ITUC συνελήφθη για διαφθορά.

Αυτό μάλιστα την στιγμή που οι ηγέτες των ταξικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο, στελέχη της ΠΣΟ σε Κολομβία, Εκουαδόρ, Παλαιστίνη, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Σρι Λάνκα, και σε όλο τον κόσμο διώκονται για τους αγώνες τους και την δράση τους για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης. (Βλέπε στην Ελλάδα Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ.α.). Διώξεις στις οποίες η εργατική τάξη απαντά με την μεγαλύτερη δυνατή αγωνιστική αλληλεγγύη, δείγμα και αυτό της σχέσης των πραγματικών εργατικών ηγετών με την ίδια την εργατική τάξη.

Αντίθετα, 3 μέρες μετά την σύλληψη του Γενικού τους Γραμματέα η επίσημη τοποθέτηση των ITUC-ETUC είναι «ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ».

Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUC- ETUC, όπως και αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη

Κόντρα στις επιδιώξεις αυτών και των αφεντικών τους, εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, νέα παιδιά, γυναίκες, μετανάστες, έρχονται ξανά σε επαφή με τα συνδικάτα. Κινητοποιούνται, αγωνίζονται, απεργούν και διεκδικούν.

Η εργατική τάξη έχει τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, του διεθνισμού, της ανειρήνευτης σύγκρουσης της τάξης των εργατών με την τάξη των καπιταλιστών. Σε σύγκρουση με τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στο Κατάρ, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στην ίδια μας την χώρα.

Με οδηγό αυτές τις αξίες πορευόμαστε, συναντιόμαστε με αγωνιστικά συνδικάτα άλλων χωρών, συντονίζουμε την δράση μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

 

Περισσότερα

Παρέμβαση στη doValue την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 4μμ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ dovalue ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ 4μμ Η σταθερότητα που επικαλείται...

Κινητοποίηση απολυμένων της Βαρβαρέσος σε ΔΥΠΑ και Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στη ΔΥΠΑ και στο Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος»...

Για τα σημερινά άθλια σχόλια στον ΣΚΑΙ

Από το πρωί στο ΠΑΜΕ και σε εργατικά σωματεία δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας για...