ΟΓΕ – Οργή και αγανάκτηση για τη νέα τραγωδία προσφύγων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της και την οργή της για τα δεκάδες νέα θύματα προσφύγων και μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ώρες στις θάλασσες της Λέσβου και των Κυθήρων.

Καταγγέλλουμε και αρνούμαστε να δεχτούμε ως “κανονικότητα” τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών που οι ζωές τους παίζονται κορώνα – γράμματα και θυσιάζονται στο βωμό των βρώμικων ιμπεριαλιστικών παζαριών.

Πρόκειται για τα νέα εγκλήματα που θρέφει η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η απάνθρωπη ευρωενωσιακή πολιτική, που υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες με τα παιδιά τους και με πολύμορφο τρόπο θα τους εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε μέτρο και συμφωνία που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις απελάσεις όπως Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σπέρνει πόλεμο, ξεριζωμό και προσφυγιά.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΠΕΙΡΑΙΑ “ΜΕΤΑΞΑ”: Για την κυβερνητική φιέστα

Για την κυβερνητική φιέστα  Άλλη μια φιέστα, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού, έστησε η διοίκηση, με...

Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας: Κοροϊδία χωρίς τέλος ΜΑΠ ανύπαρκτα, 3ετίες θαμμένες και δικαιολογίες της ντροπής στο Δήμο  Χαλανδρίου

Στη χθεσινή παρέμβαση του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών/ών Αθήνας στον Δήμο Χαλανδρίου, μαζί με συναδέλφισσες...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Το Σάββατο 4/4 ξεκινάει η Πανελλαδική Σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην Καισαριανή

Το Σάββατο 4/4 ξεκινάει η Πανελλαδική Σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην Καισαριανή Με συμμετοχή ρεκόρ μέχρι...