ΟΓΕ – Οργή και αγανάκτηση για τη νέα τραγωδία προσφύγων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της και την οργή της για τα δεκάδες νέα θύματα προσφύγων και μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ώρες στις θάλασσες της Λέσβου και των Κυθήρων.

Καταγγέλλουμε και αρνούμαστε να δεχτούμε ως “κανονικότητα” τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών που οι ζωές τους παίζονται κορώνα – γράμματα και θυσιάζονται στο βωμό των βρώμικων ιμπεριαλιστικών παζαριών.

Πρόκειται για τα νέα εγκλήματα που θρέφει η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η απάνθρωπη ευρωενωσιακή πολιτική, που υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες με τα παιδιά τους και με πολύμορφο τρόπο θα τους εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε μέτρο και συμφωνία που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις απελάσεις όπως Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σπέρνει πόλεμο, ξεριζωμό και προσφυγιά.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Εκλέχτηκε η νέα 15μελής διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία: 23 Γενάρη όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΔΕΔΑ Απεργούμε

Παρασκευή 23/1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Το Σωματείο μας κλιμακώνει τον αγώνα...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Χανίων: Ανακοίνωση για τη στήριξη των αγροτών

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού Χανίων χαιρετίζει τον μεγαλειώδη, πρωτοφανή σε...