ΟΕΚΙΔΕ:Καταγγελία για τη διεύρυνση του αντεργατικού μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας

image_pdfimage_print

Καταγγελία για τη διεύρυνση του αντεργατικού μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας

Σταματημό δεν έχουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης στο όνομα του κορονοϊού που τσακίζουν τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων για “να ζουν και να βασιλεύουν” οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κέρδη τους.

Ενώ η εργοδοσία ξεσάλωσε το τελευταίο διάστημα αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο την εφοδίασαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ έρχεται τώρα η κυβέρνηση με απανωτές ΠΝΠ να το εμπλουτίσει παραπέρα χρησιμοποιώντας ανάλογα εκβιαστικά διλλήματα και ψέματα με αυτά των προηγούμενων χρόνων προκειμένου να φορτώσουν, να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε το 2010 δήθεν για την αποφυγή των απολύσεων και της μείωσης μισθών που όπως στη συνέχεια αποδείχθηκε και η ανεργία έφτασε στα ύψη και τους μισθούς των εργαζομένων τσάκισαν και βέβαια το συγκεκριμένο όπως και όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα δεν καταργήθηκαν από καμία κυβέρνηση, ήρθαν για να μείνουν και μετά την οικονομική κρίση.

Τώρα επαναφέροντας την ίδια άθλια προπαγάνδα η κυβέρνηση της ΝΔ επεκτείνει το συγκεκριμένο μέτρο δίνοντας τη δυνατότητα για τουλάχιστον τους επόμενους 6 μήνες η εργοδοσία να αφαιρέσει το 50%, 3 ολόκληρους μισθούς από τους εργαζόμενους και όπως με θράσος δηλώνουν τα μέτρα θα μείνουν για όσο χρειαστούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουμε τη φωνή μας για να μη ματώσουμε για τους επιχειρηματικούς ομίλους εν μέσω πανδημίας. Κανένας συμβιβασμός με τη μισή δουλειά, με τη μισή ζωή. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Comments are closed.