ΟΕΚΙΔΕ – Καταγγελία για ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ μετά την κλίση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Αυτή τη φόρα σέρνουν στα δικαστήρια το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βάλσαμο Συρίγο, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Όλες αυτές οι διώξεις έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο – ιδιώνυμο για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί για να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα ώστε να μην αντιδράνε για τους 40.000 πλειστηριασμούς που θέλει να κάνει μέχρι τέλος του χρόνου, προκειμένου οι τραπεζίτες να πάρουν τα σπίτια του λαού.

Όσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής να μας τρομοκρατήσει, δεν θα συμμορφωθούμε. Τα συνδικάτα μαζί με άλλους μαζικούς φορείς πιο μαχητικά θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντεργατικών νομοθετημάτων που θέλουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Να αποσυρθεί τώρα η κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...