Όχι Άλλοι Νεκροί Εργάτες Για τα Κέρδη των Αφεντικών

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο Συνδικάτο LAB, μέλος της ΠΣΟ, για το θάνατο 3 εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Χώρας των Βάσκων.

Οι 3 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 3 διαφορετικά εργατικά ατυχήματα (στους κλάδους των μεταφορών, ξύλου και κατασκευών). Ατυχήματα που στην πραγματικότητα είναι δολοφονίες εργαζομένων λόγω των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης, εξαιτίας του αγώνα των αφεντικών για κέρδη, όπου η ζωή του εργάτη γίνεται αναλώσιμο υλικό. Με τους 3 αυτούς θανάτους, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους στη δουλειά στη Χώρα των Βάσκων φτάνει τους 50.

Η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι η πρώτη γραμμή του αγώνα των ταξικών συνδικάτων ενάντια στην επίθεση εργοδοτών-Κυβερνήσεων-ΕΕ, που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη στήριξη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στο Συνδικάτο LAB και τους εργαζόμενους της Χώρας των Βάσκων.

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...