Όχι Άλλοι Νεκροί Εργάτες Για τα Κέρδη των Αφεντικών

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο Συνδικάτο LAB, μέλος της ΠΣΟ, για το θάνατο 3 εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Χώρας των Βάσκων.

Οι 3 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 3 διαφορετικά εργατικά ατυχήματα (στους κλάδους των μεταφορών, ξύλου και κατασκευών). Ατυχήματα που στην πραγματικότητα είναι δολοφονίες εργαζομένων λόγω των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης, εξαιτίας του αγώνα των αφεντικών για κέρδη, όπου η ζωή του εργάτη γίνεται αναλώσιμο υλικό. Με τους 3 αυτούς θανάτους, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους στη δουλειά στη Χώρα των Βάσκων φτάνει τους 50.

Η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι η πρώτη γραμμή του αγώνα των ταξικών συνδικάτων ενάντια στην επίθεση εργοδοτών-Κυβερνήσεων-ΕΕ, που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη στήριξη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στο Συνδικάτο LAB και τους εργαζόμενους της Χώρας των Βάσκων.

Περισσότερα

Συγκλονιστικά μηνύματα φιλίας από τον λαό της Τουρκίας στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ελλάδας ΦΩΤΟ

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό του λαού της...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...