Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20

Ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου καταγγέλλει την εργοδοσία της φαρμακαποθήκης North pharma για την απόλυση συναδέλφου

image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της φαρμακαποθήκης North pharma για την παράνομη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου στην εταιρεία. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Northpharma ακολούθησε την πεπατημένη της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου. Εντατικοποίηση, απειλές κατά εργαζομένων, παράταση του εργάσιμου χρόνου πέραν του ωραρίου και χωρίς αντίστοιχη αμοιβή. 

Οι συνάδελφοι έπραξαν το αυτονόητο. Απευθύνθηκαν στο σωματείο τους και με παρέμβασή του έγινε προειδοποίηση στην εργοδοσία. Η επιθεώρηση εργασίας σε έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και επέβαλε τα αντίστοιχα πρόστιμα. 

Σε απάντηση των παραπάνω μέτρων του σωματείου, η εργοδοσία προχώρα σε εκδικητική απόλυση συναδέλφου με στόχο το επόμενο διάστημα να απολύσει το σύνολο των παλαιότερων εργαζομένων. Τρομοκρατεί θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου πόσο μάλλον μελών του σωματείου μας που στοχοποιούνται για τη συνδικαλιστική τους δράση. 

Έχουμε αποδείξει τόσο ως σωματείο όσο και ως Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν. Η ανακύκλωση, το Market In δείχνουν το δρόμο. 

Δούλοι του εικοστού πρώτου αιώνα δεν θα γίνουμε. Δεν θυσιάζουμαι τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή χάριν των κερδών της εργοδοσίας.

Απαιτούμε τώρα άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Να σταματήσει η τρομοκρατία.

Comments are closed.