Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

0
image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση.

Το μεγάλο κεφάλαιο, για την ανάκαμψή του δηλαδή για τα κέρδη του,  απαιτεί εργαζόμενους που θα δουλεύουν περισσότερο και θα πληρώνονται λιγότερο, με το κεφάλι σκυμμένο χωρίς οργάνωση και διεκδικήσεις, ο καθένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Αυτό τον στόχο υπηρετεί και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη γι’ αυτό και η ψήφισή του αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ (χρήματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας δώσουν πίσω τον 13ο και 14ο μισθό αλλά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις), για να αντιμετωπίσουν τα ζόρια της οικονομίας και να έρθει η «ανάπτυξη».

Καλούμε όλα τα σωματεία:
• Την Τρίτη 15 Ιούνη  στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της πόλης.
• Την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:30 πμ. να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας στην Πλατεία Πανεπιστημίου και στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά θα τεθεί για ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιούνη στη Βουλή.
Θέλουν να κάνουν νόμο του κράτους τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ωρου. Αντί οι επιπρόσθετες ώρες εργασίας να αμείβονται, θα ανταλλάσσονται με μειωμένα ωράρια ή ρεπό, αυξάνοντας τον απλήρωτο χρόνο εργασίας μας. Η δουλειά τις Κυριακές γενικεύεται σε μια σειρά από κλάδους.
Θεσμοθετούν την τηλεργασία που πρώτα θα γενικευτεί στο Δημόσιο. Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο και σε συνδυασμό με τον νόμο – πλέον – για την τηλεργασία στο δημόσιο, αυτή εδραιώνεται. Άλλη μια μορφή ελαστικής εργασίας που αυξάνει τον απλήρωτο χρόνο εργασίας μας, εντατικοποιεί τη δουλειά, σβήνει τα όρια μεταξύ εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου. Το σπίτι μετατρέπεται σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την προσωπική μας ζωή, ενώ ταυτόχρονα απομονώνει τους συναδέλφους, τον ένα από τον άλλο.
Επιδιώκουν να καταργήσουν την απεργία και να βάλουν νέα εμπόδια στη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Νέα εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας, αναστολή του δικαιώματος  για μια περίοδο «διαιτησίας» επί των αιτημάτων, υπεράσπιση και προστασία της απεργοσπασίας, αξιοποίηση ηλεκτρονικών μέσων για φακέλωμα – απαξίωση – εκφυλισμό συλλογικών διαδικασιών, διώξεις και οικονομικοί εκβιασμοί κατά εκλεγμένων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η απεργία στις 10 του Ιούνη έδειξε τον δρόμο. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, το πλήθος των εργαζομένων που βροντοφώναξε ότι δεν πάει άλλο, ο παλμός των συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα έδειξε τον δρόμο. Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τη δράση μας. Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τη νέα γενιά.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα του αγώνα να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, οι χώροι δουλειάς μας να νεκρώσουν, οι δρόμοι κάθε πόλης να γεμίσουν ασφυκτικά από διαδηλωτές που όχι μόνο θα υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αλλά θα απαιτούν τη διεύρυνσή τους. Η απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών είναι «7ωρο – 5ημερο – 35ωρο» και «κάτω τα χέρια από τα σωματεία» και όχι τα κηρύγματα υποταγής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στις 16 Ιούνη απεργούμε:
Γιατί κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων, με πρώτο το 8ωρο δεν δόθηκε από κυβερνήσεις και εργοδότες, αλλά κατακτήθηκε με τους αγώνες
Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε δικαιώματα, αξιοπρεπή δουλειά και ζωή
Γιατί είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, ο μόνος τρόπος να βάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες μας

Απαιτούμε:
– Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να αποσυρθεί!
– Κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα!
– Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων! 

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κλιμακώνουμε, δίνουμε νέα μαχητική απάντηση, απορρίπτουμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. 

Την Τετάρτη 16 Ιούνη όλοι στην απεργία!

Share.

Comments are closed.