Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Να βάλουμε φραγμό στις επικίνδυνες περικοπές ακτοπλοϊκών δρομολογίων!!!

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις αυθαίρετες περικοπές ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την εταιρεία – μονοπώλιο «Levante Ferries», που επιβάλλει, έτσι, έναν επικίνδυνο αποκλεισμό των νησιών μας, για να προασπίσει τα κέρδη της. Το πλήρωμα αναγκάζεται σε εξωφρενική ένταση και συνθήκες εξόντωσης, μέχρι και σε 17ωρη συνεχή εργασία. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, πως η επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία στον τομέα των συγκοινωνιών, τις οποίες υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και χαιρετίζουν οι τοπικές διοικήσεις, βρίσκονται σε αντίθεση με την ανάγκη για απρόσκοπτες, τακτικές, ασφαλείς, φθηνές μετακινήσεις των νησιωτών και των εργαζομένων ευρύτερα.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, επιβάλλεται η σύγκρουση με αυτή την πολιτική και την «κανονικότητα» που επιβάλλουν οι εφοπλιστές. Η κατάσταση, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη δραματική υποστελέχωση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στις άλλες δομές υγείας, μπορεί να στοιχίσει ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές (στην περίπτωση πχ. που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αερομετακομιδές).

Απαιτούμε:

  • Να επανέλθουν τα δρομολόγια που περικόπηκαν από τις 6/4/2020 και να σταματήσουν να γίνονται οδύσσεια τα ταξίδια.
  • Να υπάρξουν γενικευμένες μειώσεις στα εισιτήρια.
  • Να διευρυνθούν οι εκπτώσεις των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες, να εξασφαλισθούν δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑΜΕΑ και να υπάρξουν μειώσεις σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής, ατομικά και αυτοκινήτων.
  • Να υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφάλειας και απολύμανσης των καραβιών, από και προς κάθε προορισμό.
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Περισσότερα

Σωματεία Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών: Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 27/5 στις 16.00 στο υπ.Εργασίας – Εδώ και τώρα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 16,00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5 ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΣΧΟΛΑΜΕ...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Καταγγελία για παράνομη απογευματινή εργασία στο Κ.Υ Μαρκόπουλου

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε., η οποία για άλλη μία φορά προσπαθεί να...